Δήμος Πεντέλης: Σχέδια για δημιουργία άλσους 7 στρεμμάτων



Μια σοβαρή πολεοδομική εκκρεμότητα επιχειρεί να λύσει ο Δήμος Πεντέλης. Πρόκειται για την απόκτηση χώρου με σκοπό τη δημιουργία άλσους επτά στρεμμάτων στη Νέα Πεντέλη. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, υποβλήθηκε πρόταση από τη δημοτική Αρχή για τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με σκοπό την απόκτηση του συγκεκριμένου κοινοχρήστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Δελφών - Βαλτετσίου - Λ. Κηφισίας και Γεωργίου Παπανδρέου και έχει έκταση 7.028,62 τ.μ.

Με την απόκτηση αυτού του χώρου θα επιτευχθεί η οριστική επίλυση ενός πολεοδομικού ζητήματος, που έχει επί δεκαετίες απασχολήσει με αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
Πολεοδομικές εκκρεμότητες

«Πορευόμαστε σταθερά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε στους δημότες. Παραλάβαμε πολλές πολεοδομικές εκκρεμότητες, που τις επιλύουμε με σχέδιο και επιμονή. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική προς τους πολίτες, με όμορφους και λειτουργικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Έχουμε γνώση και εκμεταλλευόμαστε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δήμο και τους δημότες. Σύντομα και άλλες πολεοδομικές εκκρεμότητες που παραλάβαμε, θα επιλυθούν».

Από τη δική της μεριά, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος 'Αντα Χάνου-Μπούσουλα, τόνισε: «Η απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται το ΟΤ 206 της Νέας Πεντέλης είναι επιβεβλημένη, καθώς είναι ένας πνεύμονας πρασίνου με μεγάλη πολεοδομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία για τη δημοτική κοινότητα Νέας Πεντέλης, η οποία υπολείπεται ελεύθερων χώρων. Με συστηματική δουλειά κάνουμε άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, αυτή τη φορά στην Νέα Πεντέλη. Ένα μείζονος δυσκολίας ζήτημα, που ταλανίζει την περιοχή από την δεκαετία του 1960, οδηγείται σε διαδρομή επίλυσης πολεοδομικά, ιδιοκτησιακά και νομικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου».


https://www.iellada.gr 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.