Αποζημίωση ενα δις από Ιδρυμα για 700 σεξουαλικά εγκλήματα!
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι πίνακες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη δεν εκλάπησαν προφανώς από περαστικούς αλβανούς η πακιστανούς που είδαν φως και μπήκαν.

Εκλάπησαν από λευκά ελληνικά κολάρα που γνώριζαν και ότι η Διοίκηση δεν είχε αποτελεσματική ψύλαξη και γνώριζαν την αξία τους.Και ,όπως οι  κλεμμένοι πίνακες απο το μουσείο της Βουδαπέστης μέσω των ελληνικών κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας που φτάνουν έως ψηλά ,είχαν τότε(1984) προορισμό “Γερά πορτοφόλια” του εξωτερικού.Οι πίνακες του Μουσείου της Βουδαπέστης μέσω ελληνικών πολιτικών και επιχειρηματικών καναλιών(είπαμε αρκετά στην ραδιοεκπομπή με τον Κώστα Ουίλς το Σάββατο(11.00-14.00) στους 90,6 προορίζονταν για τη Νέα Υόρκη.

Οι πίνακες τηςΕθνικής Πινακοθήκης(Πικάσσο,Μοντριάν) εκλάπησαν το 2012,δεν εντοπίσθηκε-κατά παγκόσμια εξαίρεση- ίχνος του,ως σήμερα(!!!) και δεν υπήρξε ούτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας.Η ίδια Διευθύντρια παραμένει,η ίδια ιεραρχία στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν φταίνε. Για τα ελλιπή μέτρα  φύλαξης και ασφάλειας φταίει ο …χατζηπετρής.

Το πόσο εύκολη είναι η φύλαξη φαίνεται από τις θυρίδες της τράπεζας ,που ρήμαξε ο υπεράνω υποψίας σύντροφος της υπεράνω υποψίας τηλεπερσόνας που φτιάχνει νύχια και είναι διάσημη και συνδαιτημόνας της υψηλής κοινωνίας.

Οι θυρίδες άνοιγαν με απλό κατσαβίδι…Τέτοια ασφάλεια η Τράπεζα…Ομως οι κάμερες ασφαλείας πιάνουν τα πάντα και έχουμε Αστυνομία ικανή να βρεί ψύλλο στη Σαχάρα αν θέλει…

Ευκολότατα η Αστυνομία ,λοιπόν,μέσα από την κάμερα βρήκε τον ληστή-κλέφτη των θυρίδων.Μια απλή καμερούλα σε δρόμο οδηγεί αργά,αλλά σίγουρα σε εξιχνίαση άλλων πολύ πιο δύσκολων εγκλημάτων.

Κι όμως…Τίποτα για την Πινακοθήκη και τους πολύτιμους πίνακες επί 9 χρόνια.Η κλοπή του αιώνα για τους ελληνικούς θησαυρούς. Πικάσο είχαμε και εμείς και μάλιστα δώρα απευθείας από τον …αυθεντικό Πικάσο..

Είχαμε κάμερες ασφαλείας για τους πίνακες αυτούς τους Πινακοθήκης ,όπου και αν βρίσκονταν και “φυλάσσονταν”; Αν όχι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι που άφησαν πίνακες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς μια καμερούλα ασφαλείας;

Με βάση τις παρόμοιες υποθέσεις,ακόμα και αυτή της τράπεζας στο Ψυχικό,η ανάμειξη προσώπων υπεράνω υποψίας με λευκά κολάρα είναι δεδομένη…Οι σχέσεις τους με την εξουσιαστική ελίτ σχεδόν πάντα είναι βέβαιη και πολύτιμη.Γιατί μαθαίνουν την “αγορά” και τις διαδρομές “πώλησης”…

Κάποτε ένα φορτίο ναρκωτικών στον Πειραιά αποδείχθηκε ότι είχε “πάτρονα” έναν πολύφερνο νέο πολιτικό με ισχυρές διασυνδέσεις και στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ…Διαπιστώθηκε η εμπλοκή του με αδιάσειστα στοιχεία και έκτοτε χαιρετίσαμε τον πολιτικό απο την σκηνή…Αλλά βέβαια η υπόθεση με τα ναρκωτικά πήγε λάου-λάου,καταδικάστηκαν οι πακιστανοί που κρατούσαν τα κλειδιά και …όλα καλά.

Σε μια άλλη κραυγαλέα υπόθεση πλαστού πτυχίου με το οποίο άτομο υπεράνω υποψίας μπαινόβγαινε και κερδοσκοπούσε ,διαπιστώθηκε από την δικαιοσύνη η εμπλοκή πολιτικού.Παρακολουθούμε την υπόθεση και έχουμε τη βεβαιότητα ότι μετά πολλά-πολλά χρόνια ο πολιτικός θα αθωωθεί…

Έτσι γίνεται με τους επωνύμους στην Ελλάδα.Δείτε το μέγα σκάνδαλο του Αρσακείου.όχι ένας και δυο,αλλά 400 απόφοιτοι κατήγγειλαν σεξουαλικά εγκλήματα και όχι από έναν καθηγητή στο Αρσάκειο…

Μας είπαν ότι το ανέλαβε η Δικαιοσύνη.Ο επι 34 χρόνια πρόεδρος του Αρσακείου  πολιτικός και καθηγητής Μπαμπινιώτης μίλησε απαξιωτικά για αοριστολογίες,αντί να ανοίξει την αγκαλιά του και να χωρέσει μέσα σε αυτή και τους 400 και να ζητήσει από κάθε έναν και κάθε μια ενημέρωση,ώστε να φανεί στο τέλος τι είναι αόριστο,τι αποδεικνύεται κλπ

Είναι αδιανόητο να μαζεύτηκαν ξαφνικά 400 και να λένε μπούρδες εκθέτοντας τις προσωπικότητές τους (Αρσακειάδες άλλωστε…)σε ψυχολογικά και σωματικο-οικονομικά δεινά.

Μια είδηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο σε μονόστηλο και μόνο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λέει το εξής φρικτό:

Το Πανεπιστήμιο της Ν.Καλιφόρνιας συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Θα δώσει χρήματα σε γυναίκες που κατήγγειλαν τον γιατρό και μέλος του Πανεπιστημίου γυναικολόγο Τζόρτζ Τίνταλ.Ο κύρος αυτός συστηματικά και επι χρόνια “πείραζε” πολύ η λίγο τις γυναίκες-φοιτήτριες κλπ που απευθύνονταν στις υπηρεσίες του.

Ο συμβιβασμός αφορά και πράξεις της δεκαετίας του 1980.Δεν έθεσαν εκεί θέματα παραγραφής.Η ευθύνη του Ιδρύματος δεδομένη γιατί στις τάξεις του είχε τον Τίνταλ και όφειλε να γνωρίζει ή έκανε τα στραβά μάτια για τις φήμες. Μάλιστα ορισμένες καταγγελίες που έλαβε τις “έθαψε” ως αόριστες και αναπόδεικτες.

Πόσες ήταν οι καταγγελίες;Ο συμβιβασμός αφορά …επτακόσιες(700) καταγγελίες!Το ποσό που θα καταβάλει το Πανεπιστήμιο είναι…852 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά δεν …τελείωσε.Ορισμένες γυναίκες δεν δέχθηκαν τον ομαδικό συμβιβασμό και έχουν ανοίξει διαδικασίες στα ομοσπονδιακά δικαστήρια για περισσότερα χρήματα από το ένα εκατομμύριο δολάρια που θα πάρει κατά μέσο όρο κάθε μια από τις 700 γυναίκες!

Ετσι γίνεται στα σοβαρά κράτη…Στην Ελλάδα γίνεται στους… ανώνυμους.

Παραδείγματα:

Ήρθε κάποτε μια λίαν επώνυμη των ΜΜΕ και μας εξέθεσε την ιστορία του Δάσκαλου συζύγου της.Τον βρήκε “χωμένο” με ανήλικα. Ηταν έκπληκτη.Κι όμως.Η ίδια συνήψε ερωτική σχέση μαζί του(παρότι σιτεμένος…) πριν τα 15 της.Την παντρεύτηκε και ύστερα συνέχισε την ίδια “δουλειά” ως διδάσκων.Χώρισαν ησύχως…

Προχθές ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την κάθειρξη ενός “σιτεμένου” προπονητή και καθηγητή σωματικής αγωγής σε δημόσιο σχολείο στην Κρήτη.Βίασε μια 13χρονη αθλήτρια και της είπε ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική με προπονητές-καθηγητές και αυτό έχει γίνει και με τις άλλες και άλλους…

Καταδικάστηκε σε κάτι ψιλά χρονάκια(4-5 στη φυλακή συνολικά…) για τη μία περίπτωση.Καμία έρευνα για τις άλλες περιπτώσεις…Ούτε το όνομά του και η φωτογραφία του κοσμεί κολώνες και γειτονιές και γυμναστήρια…Στο Αρσάκειο οι μαρτυρίες αφορούν και καθηγητές ανεξάρτητα απο τον Δ.Λιγνάδη και τον Λιγνάδη,ο οποίος έχει πανάκριβη υπεράσπιση και πολλούς που ενδιαφέρονται να βγούν “ολα καλά” και “ήταν μερικές και μερικοί που τα ήθελαν” ,ενώ άλλοι “έλεγαν ψέματα”.

Ξέρουν από τα ψέμματα αυτά στο Αρσάκειο…

Ο αγώνας να ενταφιασθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη η υπόθεση των 400 που έκανε την ομαδική καταγγελία αφορά στον μέγα φόβο του Αρσακείου για τα οικονομικά του.

Το Αρσάκειο είναι ισχυρό οικονομικά με μετοχές και ταμεία γερά.Γιαυτό γίνεται αγώνας για το ποιος θα γίνει εταίρος και φίλος. Αν γίνει,ότι και στις ΗΠΑ θα καούν πολλοί στην εξουσία.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει και αυτή η αθλιότητα.Θα βγουν οι καταγγελίες των 400 αόριστες και παραγεγραμμένες και οι “γάτες” και “γάτοι” του Αρσακείου δεν θα πληρώσουν για καμία ζημιά,είτε σε σώματα,είτε σε ψυχές ατόμων και οικογενειών…

Εδω δεν είναι ΗΠΑ…Είναι μπαλκάνια…Και στα μπαλκάνια όποιος έχει τα μέσα γ… και δέρνει.Και αν χρειαστεί κάνει το μεγαλογιατρό καθηγητή πανεπιστημίου και το μεγαλοδικηγόρο με πτυχία από τη…λαϊκή της Ιταλίας ή της Βουλγαρίας…Και αν χρειαστεί καμία καλή παρέα λεφτά πουλάει κάποιον Πικάσο στη μαύρη…

ntaskaspress.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.