Συνεχίζεται το φιάσκο με τα εμβόλια στην Ε.Ε. – Στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού


Τέλος δεν έχει το φιάσκο με τα εμβόλια εναντίον του κορονοϊού στην Ε.Ε. Μάλιστα, αντί η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών που την «ακολουθούν» να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η πρόεδρος της Κομισιόν σε ενημέρωση ομάδας δημοσιογράφων, όπως αναφέρει ο EU Observer, είπε ότι η E.E. «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» και προσέθεσε ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη».

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές», συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η Ε.Ε. θα επιτύχει τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.