Ο Αμερικανικός Στρατός τίμησε την 25η Μαρτίου διασκευάζοντας τον «Χορό του Ζαλόγγου» (Βίντεο)

Η μπάντα του Στρατού των ΗΠΑ πόσταρε στο youtube, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, βίντεο με μια εξαιρετική εκτέλεση του γνωστού δημοτικού τραγουδιού.

Ο «Χορός του Ζαλόγγου» γράφτηκε για τις θρυλικές Σουλιώτισσες, που ρίχτηκαν, μαζί με τα παιδιά τους στον γκρεμό (τον Δεκέμβριο του 1803) για να μην πέσουν στα χέρια των στρατευμάτων του Αλή Πασά. Αυτή η ιστορία συγκινεί ακόμα τους Έλληνες, αλλά, καθώς φαίνεται και μερίδα της διεθνούς κοινής γνώμης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του «Χορού του Ζαλόγγου» ως φόρος τιμής στους Έλληνες που επαναστάτησαν δείχνει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες και αξιωματικοί είχαν πολύ πιο οξυμένο αισθητικό και ιστορικό κριτήριο από την Γιάννα Αγγελοπούλου, που επέλεξε για το επίσημο βίντεο κλιπ της Επιτροπής της, ένα τραγούδι του… Διονύση Σαββόπουλου. Δείτε το video.Πηγή: newsbreak.gr
  Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.