Η Ολλανδία στέλνει 200 τουρίστες για πείραμα στην Ελλάδα.



Τι μας ετοιμάζουν πάλι; Πρώτα μας έλεγαν πως εμείς φταίμε για την οικονομία της Ευρώπης τώρα θα φταίξουμε και για την υγεία της;

Σύμφωνα με το bbc.com, η Ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb αναζητά 200 ανθρώπους για να τους στείλει διακοπές στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτές οι διακοπές εν μέσω πανδημίας. Το πείραμα της ταξιδιωτικής εταιρείας έχει την στήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης, ενώ περίπου 25.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει 187 εισιτήρια σε ανθρώπους ηλικίας από 18-70 ετών που θα επιλεγούν με βάση κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση, ενώ οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού πριν και μετά το ταξίδι τους. 
Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα, θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα σε ειδικά ξενοδοχεία covid στην Ελλάδα, με τα έξοδα καλυμμένα από την εταιρεία.

Οι επιλαχόντες θα κάνουν διακοπές οκτώ ημερών στη Ρόδο, αξίας 399 ευρώ το άτομο, σε all inclusive ξενοδοχείο. Παρόλα αυτά, απαγορεύεται να φύγουν από το ξενοδοχείο και θα έρχονται σε επαφή μόνο με τους εργαζόμενους, ενώ θα χρησιμοποιούν την πισίνα και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δε θα μπορούν να πηγαίνουν στην παραλία.

Επιπλέον, μόλις επιστρέψουν στις πατρίδες τους, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού, ενώ το εγχείρημα μπορεί να ματαιωθεί σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κορονοϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία, είτε στη Ρόδο.

Το bbc.com όμως, σημείωνει πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, καθώς πολλοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους. Συγκεκριμένα, διερωτούνται για το αν πρόκειται για ένα υπεύθυνο εγχείρημα, ή για ένα παράτολμο σχέδιο, καθώς στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τόσο ο δείκτης μεταδοτικότητας, όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

 bbc.com


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.