ΣτΕ: «Πράσινο» φως στην κυκλοφορία αναμνηστικών κερμάτων με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»



Νόμιμο το Προεδρικό διάταγμα για την κυκλοφορία νέων κερμάτων 2 ευρώ

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία αναμνηστικών κερμάτων των δυο ευρώ με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνοντας με πρακτικό του νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που κατατέθηκε ενώπιον του για επεξεργασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ΠΔ τα αναμνηστικά κέρματα θα κοπούν σε ποσότητα 1,5 εκατομμυρίου τεμαχίων και η κοπή τους θα προκαλέσει δαπάνη 601.000 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών για το τρέχον έτος.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο σχέδιο ΠΔ στο κέντρο του κέρματος θα απεικονίζεται η ελληνική σημαία περιβαλλόμενη από κλάδους δάφνης. Περιμετρικά θα αναγράφεται: «1821-2021  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» και «Ελληνική Δημοκρατία». Τέλος στο κέντρο του κέρματος και ανάμεσα στις δάφνες  θα αποτυπώνεται το ανθέμιο (σήμα του  Ιδρύματος Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών- ΙΕΤΑ), καθώς και η υπογραφή του καλλιτέχνη, Γιώργου Σταματόπουλου.

https://www.lawandorder.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.