Έχασε 20 θέσεις η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του Covid-19


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ...
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ....
 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ. 

Ως μία από τις χώρες με τη χαμηλότερη αντοχή στην πανδημία αξιολογεί το πρακτορείο Bloomberg την Ελλάδα καθώς η χώρα μας τον μήνα Μάρτιο, υποχώρησε κατά 20 θέσεις στην κατάταξή του όσον αφορά την μηνιαία βαθμολόγηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και την 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες που αξιολογούνται μηνιαία από το Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας, αξιολογώντας πλήθος επιμέρους υγειονομικών και οικονομικών δεικτών, προκειμένου να καταλήξει σε συμπεράσματα για το πόσο ανθεκτικές είναι οι χώρες στην επέλαση του ιού.

Τον προηγούμενο μήνα η χώρα μας ήταν 20η ανάμεσα στις 53 χώρες και 5η ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές χώρες, σε ανάλογη αξιολόγηση του Bloomberg. Κατά την αξιολόγηση αυτή, θεαματική άνοδος παρουσιάζεται από το Ισραήλ αφού ανεβαίνει κατά 9 θέσεις στην κλίμακα και βρίσκεται 5ο στην κατάταξη, λόγω του υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί σε χώρα, παγκοσμίως.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ που ακολουθούν μετά το Ισραήλ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Bloomberg βελτιώθηκαν ραγδαία στην κατάταξη αυτού του μήνα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα.

Τα κριτήρια του Bloomberg βασίζονται στις εξής παραμέτρους: Κρούσματα, θνησιμότητα, ποσοστό θετικότητας των τεστ, εμβολιασμοί, αυστηρότητα του lockdown, κινητικότητα, πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, ανταπόκριση του συστήματος υγείας και δείκτης ανθρώπινης ανάπτυξης.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο βαθμό ανθεκτικότητας απέναντι στην πανδημία σύμφωνα με το Bloomberg είναι:

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία τον μήνα Μάρτιο σε ποσοστό 100 χιλιάδων ατόμων είχε μόλις δύο κρούσματα και μηδενικό ποσοστό θνησιμότητας. Σε ποσοστό ενός εκατ. ανθρώπων είχε 5 θανάτους. Από το σύνολο των τεστ κατά του κορωνοϊού που διεξήχθησαν, τα θετικά ήταν μόλις 0.1%. Ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί είναι 0.3%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη, στην τρίτη η Αυστραλία, στην τέταρτη θέση η Ταϊβάν, και στην πέμπτη θέση το Ισραήλ το οποίο σκαρφάλωσε εννέα θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση με ποσοστό θνησιμότητας 2.1% και 727 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Επίσης, από το σύνολο των τεστ που πραγματοποιήθηκαν, τα θετικά ανέρχονται σε ποσοστό 6.1%. Το ποσοστό των εμβολιασμών είναι στο 7%.

zougla.gr



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.