Νικόλαος Πλανάς (1851 – 1932) : Ο θαυματουργός φτωχόπαπας της Αθήνας



Στις 2 Μαρτίου η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γίνεται μεγάλη εορτή στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, γνωστού ως Κυνηγού, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου εφημέρευε ο Άγιος και φυλάσσονται τα Άγια Λείψανα και η Τίμια Κάρα του.

Κάποιοι από εμάς θα έχουμε για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας την καλοκάγαθη εικόνα του όπως μας την περιέγραφαν γιαγιάδες ή παππούδες που αξιώθηκαν να τον ζήσουν από κοντά.

Χαρακτηριστικά, θυμάμαι τη γιαγιά μου που μας έλεγε ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν περπάταγε αλλά πέταγε». Παιδικές μνήμες που μένουν βαθιά χαραγμένες.

Τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, φυλάσσεται και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου & Αγίας Φωτεινής Υμηττού.



dafninews.wordpress.com

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.