Ο στρατός άνοιξε σκηνές για τους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό στην Ελασσόνα Σε απόγνωση οι σεισμόπληκτοι: Ακατάλληλα 1.500 σπίτια – Οικογένεια με κορονοϊό κοιμάται σε αμάξι



 Ο στρατός άνοιξε σκηνές για τους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό στην Ελασσόνα
Σε απόγνωση οι σεισμόπληκτοι: Ακατάλληλα 1.500 σπίτια – Οικογένεια με κορονοϊό κοιμάται σε αμάξι

Εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους από τον σεισμό οι κάτοικοι χωριών της Θεσσαλίας με εκατοντάδες σπίτια να κρίνονται προσωρινά ακατάλληλα και τη διαβίωση στις σκηνές να δυσκολεύει λόγω του κρύου και των βροχών.

Οκτώ μέρες πέρασαν από τον πρώτο μεγάλο σεισμό στην Ελασσόνα και οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών παραμένουν σε απόγνωση.

Πάνω από 1.500 σπίτια στην ευρύτερη σεισμόπληκτη περιοχή κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ενώ ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός τις επόμενες μέρες, μετά τις τελικές εκτιμήσεις.


Τα πρώτα δύο κοντέινερ έφτασαν στο Μεσοχώρι, μια από τις πληγείσες τοπικές κοινότητες, στην οποία κρίθηκε προσωρινά μη κατοικήσιμο περί το 70% των σπιτιών.

 Από τους 400 κατοίκους του χωριού, οι 100 μετακινήθηκαν σε αστικά κέντρα, όμως 300 άτομα εξακολουθούν να μένουν εκτός των σπιτιών τους.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Ο περισσότερος κόσμος μένει στα αυτοκίνητα. Ο καιρός είναι βροχερός ενώ ξεκινούμε τη διαμόρφωση της δομής. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη και προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα ξεσπάσματά του» επισημαίνει  στο Sputnik o Ιωάννης Ζαρλαδάνης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου.
Οικογένεια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Όπως μας εξήγησε, μια πενταμελής οικογένεια νοσεί -ήπια προς το παρόν- από κορονοϊό, καθώς θετικά βρέθηκαν τα τέσσερα μέλη της.
Σκύλος διαισθάνθηκε τον σεισμό στην Ελασσόνα και έσωσε οικογένεια
© Φωτογραφία : ERT
Σκύλος διαισθάνθηκε τον σεισμό στην Ελασσόνα και έσωσε οικογένεια - «Μας τράβαγε από το πόδι να βγούμε έξω»

«Όλες αυτές τις μέρες έχουν μείνει στο αυτοκίνητο, ενώ μεριμνούμε για τη μετακίνησή τους σε πρόχειρη κατοικία. Τους πηγαίνουμε φαγητό και στη συνέχεια θα τους προμηθεύσουμε με ξύλα για να ζεσταθούν» ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Την ίδια στιγμή, στο Ζάρκο Τρικάλων έφτασαν τα πρώτα τέσσερα κοντέινερ. Αναμένονται επιπλέον 20 στο χωριό, ενώ άλλα 20 κοντέινερ θα διατεθούν στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπουσιάκης, τοπικός σύμβουλος της κοινότητας, επισημαίνει ότι οι οριστικές εκτιμήσεις για την καταλληλότητα των σπιτιών θα γίνουν στο τέλος Μαρτίου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε κρατικές και ιδιωτικές αρχές για παραχώρηση προσωρινής στέγασης.

https://sputniknews.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.