Τα τουρκικά UAV “σαρώνουν” το Αιγαίο και το ΥΠΕΘΑ αξιολογεί -ακόμη- λύσεις αντιμετώπισης


Πτήσεις τουρκικών uav’ s έχουμε πλέον σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο. Μη επανδρωμένα οχήματα απονηώνονται και από φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού και αυτό φαίνεται ότι συνέβη και χθες με πτήση πάνω από τη Λήμνο.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει σ΄ αυτές τις προκλήσεις των Τούρκων. Στις πρώτες πτήσεις που έγιναν το 2018, υπήρξαν αναγνωρίσεις από F-16!

Το θέμα τέθηκε και στη Βουλή, όπου ο ΥΕΘΑ απάντησε:

«Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί διαρκώς την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υψηλής ενέργειας για αντιμετώπιση UAV. Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετεί τις βέλτιστες λύσεις για την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μονάδων του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών».


Αυτό  επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο , απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  με θέμα «Πρόταση ενδεχόμενης εγκατάστασης όπλων Laser σε φρεγάτες».

Όσο “παρακολουθούμε και αξιολογούμε” βεβαίως, καλό είναι να αποφασίσουμε και τι θα κάνουμε με το πρόβλημα. Τα τουρκικά uav’ s εντοπίζονται από τις ελληνικές ΕΔ και μπορούν να αντιμετωπιστούν και χωρίς όπλα laser. Αυτό που λείπει είναι η διαταγή.

www.militaire.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.