Αλαλούμ: Επιτρέπεται τελικά το take away τα Σαββατοκύριακα - Άλλαζε η απόφαση... ανά μία ώρα


ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την λειτουργία ή όχι του take away σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική άλλαζαν ανά μία ώρα, δημιουργώντας σύγχυση και καταλήγοντας εν τέλει στο ότι... δεν αλλάζει τίποτα.

Αρχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι το take away δε θα λειτουργήσει στις τρεις περιοχές αυτές για αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery,η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
 
Λίγη ώρα μετά, σημειώθηκε η πρώτη... μίνι ανατροπή, καθώς έγινε γνωστό ότι θα υπάρχει απαγόρευση αλλά... από αύριο και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.»

Δεν είχε έρθει όμως το... τέλος, καθώς εν τέλει το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας του take away το πήραν πίσω άρον άρον και όλα θα λειτουργούν όπως λειτουργούν τώρα.

«H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».
 
Συμπέρασμα: Αύριο, αν δεν αλλάξει και πάλι κάτι, τα take away θα λειτουργούν κανονικά. Το αν θα είναι η οριστική απόφαση; Κανείς δεν ξέρει...

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.