Στο Sputnik V στρέφεται η ΕΕ και πιθανώς θα έρθει στην Ελλάδα


   

Σε «πανικό» βρίσκονται οι Βρυξέλλες εξαιτίας της ανικανότητας της να προμηθευτεί επαρκή εμβόλια και όπως όλα δείχνουν στρέφεται πλέον στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Οι εμβολιασμοί στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, κάτι που οδηγεί τις κυβερνήσεις να επιβάλουν νέα καταστροφικά lockdown. Mετά το φιάσκο με την AstraZeneca οι Ευρωπαίοι στρέφονται σε όποιο εμβόλιο μπορούν να βρουν, ακόμη και στο ρωσικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά σε αυτό θα στραφούν οι Βρυξέλλες, καθώς εκτός των άλλων αποτελεί ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα που φθάνει στο 92%.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες το εμβόλιο θα έρθει και στη χώρα μας, αρκεί ο EMA να δώσει το «πράσινο φως». Άλλωστε ήδη η Ουγγαρία έχει προμηθευτεί το εμβόλιο.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, δεν αποκλείεται το Sputnik-V να πάρει άδεια για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου.

Ήδη, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία δεν έχουν αποκλείσει, όπως και η Ελλάδα, να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο που παράχθηκε στη Ρωσία, σε περίπτωση που αυτό πάρει έγκριση από τον EMA.

Το δύο δόσεων ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 91,6% αποτελεσματικό στο να εμποδίσει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν με συμπτωματική Covid-19,έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής τελικής φάσης που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Η αποτελεσματικότητα φθάνει το 91,8% στους άνω των 60 ετών.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει παρόμοια τεχνολογία με αυτά της Οξφόρδης/AstraZeneca και της Janssen/Johnson & Johnson και μπορεί να αποθηκευθεί σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμών Κελσίου. Οι δυο δόσεις του χορηγούνται σε απόσταση 21 ημερών.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες και για το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όχι κεντρικά η Ε.Ε.) έχουν αποφασίσει να μην το κάνουν σε ανθρώπους άνω των 65 (Γερμανία) ή άνω των 55 (Ισπανία).

Οι επιτροπές που επιβλέπουν την εκστρατεία εμβολιασμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν συστήσει να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικιωμένους, συνήθως στην ομάδα άνω των 65 ετών.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Το θέμα θα συζητηθεί στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα αποφανθεί και η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση τις εν λόγω αποφάσεις.

Ένα ενδεχόμενο είναι να μη γίνει στους άνω των 65 το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 αλλά στους νεότερους. Ακόμα, όμως, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

https://crashonline.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.