Υπερ-Θέρμανση του πλανήτη, κλιματική αλλαγή αλλά η NASA δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αυξάνεται ο πάγος στην Ανταρκτική



Υπερ-Θέρμανση, αλλά όχι παγκόσμια; Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι τα κλιματικά μοντέλα υποχωρούν ξανά. Οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι η έκταση του πάγου στην Ανταρκτική έχει αυξηθεί ελαφρώς, αναφέρει το Φόρουμ Πολιτικής για την υπερθέρμανση του πλανήτη (GWPF).

Ο Paul Holland, διαμορφωτής κλίματος σχετικά με τη βρετανική έρευνα της Ανταρκτικής, πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια μελετώντας τον θαλάσσιο πάγο και τον Νότιο Ωκεανό της Ανταρκτικής.

Τον τελευταίο καιρό, εξετάζει τις εποχές της Ανταρκτικής και πόσο γρήγορα έρχεται και φεύγει ο πάγος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτές οι εποχές μπορεί να είναι το κλειδί για ένα αίνιγμα: Εάν οι θερμοκρασίες της Γης γίνονται πιο ζεστές και ο θαλάσσιος πάγος στην Αρκτική συρρικνώνεται γρήγορα, γιατί λοιπόν αυξάνεται αργά ο θαλάσσιος πάγος στην Ανταρκτική;

Ο θαλάσσιος πάγος είναι απλώς παγωμένο θαλασσινό νερό. Αν και βρίσκεται μόνο στην Αρκτική και την Ανταρκτική, επηρεάζει το κλίμα της Γης με πολλούς τρόπους. Η φωτεινή του επιφάνεια αντανακλά το φως του ήλιου πίσω στο διάστημα. Οι παγωμένες περιοχές απορροφούν λιγότερη ηλιακή ενέργεια και παραμένουν σχετικά δροσερές.

Όταν οι θερμοκρασίες θερμαίνονται με την πάροδο του χρόνου και λιώνουν περισσότεροι θαλάσσιοι πάγοι, λιγότερες φωτεινές επιφάνειες αντανακλούν το φως του ήλιου στο διάστημα. Ο πάγος και το εκτεθειμένο θαλασσινό νερό απορροφούν περισσότερη ηλιακή ενέργεια και αυτό προκαλεί περισσότερη τήξη και περισσότερη θέρμανση.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν αυτήν την μέθοδο ανατροφοδότησης της θερμοκρασίας και της τήξης στην Αρκτική. Για αυτούς, ο Αρκτικός θαλάσσιος πάγος είναι ένας αξιόπιστος δείκτης ενός μεταβαλλόμενου παγκόσμιου κλίματος. Δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή τον Σεπτέμβριο όταν ο πάγος της Αρκτικής θάλασσας συρρικνώνεται στο μικρότερο βαθμό για κάθε χρόνο. Μετρημένη από δορυφόρους από το 1979, αυτή η ελάχιστη έκταση μειώνεται κατά 13,7% ανά δεκαετία.

Ο πάγος της Ανταρκτικής, από την άλλη πλευρά, δεν έχει θεωρηθεί δείκτης αλλαγής του κλίματος. Ενώ ο Αρκτικός θαλάσσιος πάγος βρίσκεται κυρίως στη μέση του κλειστού ωκεανού - ο οποίος είναι πιο ευαίσθητος στο φως του ήλιου και στον αέρα θέρμανσης - ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής περιβάλλει τη γη και εκτίθεται συνεχώς σε ισχυρούς ανέμους και κύματα.

Σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα, οι αυξανόμενες παγκόσμιες θερμοκρασίες αναγκάζουν να συρρικνωθεί ο θαλάσσιος πάγος και στις δύο περιοχές. Ωστόσο, οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι η έκταση του πάγου στην Αρκτική έχει συρρικνωθεί ταχύτερα από τα προβλεπόμενα μοντέλα και στην Ανταρκτική αναπτύσσεται ελαφρώς.

Οι ερευνητές κοιτάζουν πολύ πιο επισταμένως στην Ανταρκτική, λέγοντας: «Περιμένετε, τι συμβαίνει εκεί;»


«Η υπόθεση της Ανταρκτικής είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με την περίπτωση της Αρκτικής», δήλωσε ο Holland. "Δεν μπορείς να καταλάβεις το ένα χωρίς να καταλάβεις το άλλο."

ΣΤΗ NASA ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ . ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ...

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.