Πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Κάποιος θέλει να υποφέρουμε από το lockdown - Να εγκριθεί το Sputnik V»»


Ξεκάθαρα υπέρ της έγκρισης χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Igor Matovic, ζητώντας από το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τις διαδικασίες ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο ΕΜΑ.

Όπως τόνισε, ο εθνικός φορέας φαρμάκων δίνει συχνά το «πράσινο φως» σε φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αλλά τα πολιτικά εμπόδια έχουν προκύψει μόνο για την περίπτωση του ρωσικού εμβολίου.  

Την Πέμπτη, το υπουργικό συμβούλιο της Σλοβακίας συζήτησε σχετικά με την αγορά του Sputnik V, αλλά η απόφαση βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο από την αναπληρωτή πρωθυπουργό, Veronika Remisova, η οποία είναι επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού κόμματος «For the People». Η Remisova κάλεσε τους συναδέλφους της να περιμένουν μία πιθανή έγκριση του εμβολίου από τον EMA. 

Ο υπουργός Υγείας, Marek Krajci, μπορεί να αποφασίσει άμεσα την έγκριση του εμβολίου – χωρίς την έγκριση του EMA – αλλά θέλησε να έχει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Γατί δεν αφήνετε τον κόσμο να αποφασίσει ελεύθερα εάν εμπιστεύονται το εμβόλιο που θεωρείται ασφαλές στην Ουγγαρία, το Σαν Μαρίνο, το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν κ.α.» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως μέχρι να εγκρίνει ο EMA το ρωσικό εμβόλιο, μπορεί να έχουν πωληθεί τα αποθέματα του εμβολίου και η χώρα θα πρέπει εξαρτηθεί μόνο στα εμβόλια που θα έρθουν, με μεγάλες καθυστερήσεις, από την Ε.Ε.

«Όπως φαίνεται, κάποιος θέλει να υποφέρουμε από το lockdown και να χάνουμε αδίκως ζωές για εβδομάδες, μήνες» κατήγγειλε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε προτείνει να εγκαταλειφθεί η γεωπολιτική προσέγγιση όσον αφορά στο εμβόλιο και να δοθεί έμφαση στην ανθρώπινη ζωή.

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει λάβει έγκριση χρήσης σε περισσότερες από 30 χώρες.

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.