Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη γερμανική Der Freitag: “Παντού αστυνομικοί, πουθενά γιατροί”


ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ;;;;

Με ένα άρθρο καταπέλτη, που αφορά την Ελλάδα και τίτλο “Παντού αστυνομικοί, πουθενά γιατροί” η γερμανική εφημερίδα  Der Freitag , σχολιάζει την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελληνική  Κυβέρνηση.

«Και πριν την οικονομική κρίση το ελληνικό σύστημα υγείας ήταν προβληματικό. Η ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας από το 2010 έκανε ακόμα χειρότερη τη κατάσταση. Η λιτότητα έπληξε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων και η υγεία. Οι μαζικές απολύσεις και η μείωση δαπανών την εποχή των μνημονίων περιορίζουν σήμερα την ευχέρεια κινήσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας», γράφει αρχικά η γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει με μια ανάλυση της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Οι κλίνες στις εντατικές διπλασιάστηκαν από σχεδόν 600 σε 1.200. Από αυτές οι 579 προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό. Σύμφωνα ωστόσο με τα διεθνή στάνταρ η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέτει σήμερα, ανεξάρτητα από τη πανδημία, 3.500 κλίνες εντατικής θεραπείας. Ας σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκαν νέες κλίνες στις εντατικές, αλλά απλά μετατράπηκαν υπάρχουσες συμβατικές κλίνες, οι οποίες λείπουν τώρα από αλλού».

Η Der Freitag συνεχίζει με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση: «Η ελληνική κυβέρνηση μιλά για 2.000 προσλήψεις στο τομέα της υγείας, αποσιωπά ωστόσο ότι οι περισσότερες αφορούν παλαιότερους εργαζόμενους στο τομέα της Υγείας οι οποίοι είτε έλαβαν νέο συμβόλαιο, είτε το συμβόλαιό τους παρατάθηκε, είτε τους δόθηκε σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αντί να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, προσλαμβάνονται αστυνομικοί και αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς. Το Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών διωκτικών αρχών που προβλέπει την πρόσληψη τουλάχιστον 5.200 αστυνομικών και την αγορά νέου στόλου οχημάτων. Παράλληλα δημιουργείται νέα μονάδα 1.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των πανεπιστημίων».

Και καταλήγει με αναφορά στις εξοπλιστικές δαπάνες: «Ας σημειωθεί ότι και πριν την ανακοίνωση ενίσχυσης της αστυνομίας, η Ελλάδα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα διέθετε τους λιγότερους νοσηλευτές.

Τέλος, εν καιρώ πανδημίας ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 που προβλέπει αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 30% στα 5,4 δις ευρώ και στον αντίποδα περικοπές στις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ».

crashonline.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.