Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας


Την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα ανακοίνωσε ο ηγέτης της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια, όμως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Ο Γκαχάρια διευκρίνισε ότι παραιτείται λόγω διαφωνίας με την ομάδα του για το θέμα της κράτησης ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Δυστυχώς, καθώς δεν κατάφερα να καταλήξω σε συμφωνία με την ομάδα μου για το θέμα, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γκιόργκι Γκαχαρία κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Απευθυνόμενος στον λαό της Γεωργίας ο Γκαχαρία τόνισε ότι «αποφάσισα να παραιτηθώ. Αυτή μου η κίνηση πιστεύω ότι θα συμβάλει στη μείωση της πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό τοπίο της χώρας μας».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πόλωση και η αντιπαράθεση μεταξύ μας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον της χώρας μας, την οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων», ανέφερε.

Ο Μελία, ο οποίος είναι πρόεδρος του κόμματος του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, συνελήφθη για τον ηγετικό του ρόλο σε πρόκληση επεισοδίων και αντιρωσικές διαμαρτυρίες τον Ιούνιο του 2019. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος έναντι 30.000 γεωργιανών λάρι, δηλαδή 7.525 ευρώ.

Ωστόσο, ήταν υποχρεωμένος να φορά βραχιόλι παρακολούθησης το οποίο και αφαίρεσε δημόσια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ξέσπασαν το Νοέμβριο του 2020 μετά τις γενικές εκλογές, τις οποίες η αντιπολίτευση της Γεωργίας δεν αναγνώρισε. Το γεγονός αυτό, ώθησε το δικαστήριο να αναθεωρήσει τους όρους της απελευθέρωσης του Μελία και να επιβάλει νέα επαυξημένη εγγύηση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μελία έχασε την κοινοβουλευτική του ασυλία λόγω της άρνησης πληρωμής της εγγύησης. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Δικαστήριο της Τιφλίδας αποφάσισε την σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

cnn.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.