ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Ο Αλέκος Φασιανός παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Κυβέρνηση

Η ύψιστη τιμή από την Γαλλία για τον Ελληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό.

Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Κυβέρνηση με το αξίωμα του Διοικητή της τάξης των Γραμμάτων και Τεχνών ( Commandeur de l'ordre des Arts et des Lettres) από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Κύριο Patrick Maisonnave σε ιδιωτική τελετή.
Τιμή στον Αλέκο Φασιανό

H Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Κυρία Roselyne Bachelot Narquine τίμησε τον Αλέκο Φασιανό για την προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες στην Γαλλία δίνοντας του την ύψιστη τιμή για έναν εν ζωή καλλιτέχνη. Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει πλήρως τον βαθύ θαυμασμό που το γαλλικό κοινό έχει για το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη και αποδίδει φόρο τιμής για την προσφορά του στο Πολιτισμό.
Θαυμασμός για το έργο του Αλέκου Φασιανού

Έως και 20 άτομα μπορούν να λάβουν τον τίτλο του Διοικητή κάθε χρόνο, κάνοντας τον Φασιανό κομμάτι μιας λίστας πολιτιστικών προσωπικοτήτων, όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Ντέιβιντ Μπόουι, η Μέριλ Στριπ, η Όντρεϊ Χέπμπορν και άλλους. Ο αριθμός των σύγχρονων καλλιτεχνών που κατέχουν τον τίτλο του διοικητή είναι ακόμη μικρότερος: μεταξύ τους Anish Kapoor, William Kentridge, Richard Serra και Nan Goldin


Ο Γάλλος Πρέσβης της Ελλάδας Κύριος Patrick Maisonnave δήλωσε την απεριόριστη εκτίμηση στον Έλληνα καλλιτέχνη λεγοντας πως η τιμή είναι τόσο σπάνια που και ο ίδιο πρώτη φορά βλέπει από κοντά το συγκεκριμένο παράσημο. Μαζί με τον επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύριο Patrick Comoy παρασημοφορήσαν το ζωγράφο.

Ο Αλέκος Φασιανός έχει επίσης τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, καθώς και ως Ιππότης (Chevallier) και Αξιωματικός ( Officier) της τάξης των Γραμμάτων και Τεχνών από την Γαλλική Κυβέρνηση ολοκληρώνοντας έτσι την σειρά αξιωμάτων που αποδίδεται σε έναν καλλιτέχνη

https://www.iefimerida.gr 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.