Υπ. Άμυνας: Ανεδαφικός ο ισχυρισμός της Άγκυρας – Καμία παρενόχληση του Τσεσμέ


Νέα απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί δήθεν παρενόχληση του σκάφους «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη δίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Όπως εξηγούν πηγές του επιτελείου στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για την  άσκηση είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ στις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη.

Αυτά, κατά, τις ίδιες πηγές απογειώθηκαν γύρω στις 1.30 το μεσημέρι και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητά τους στις  14:40.

Σημειώνεται, όπως αναφέρουν οι πηγές, ότι τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES (πρόκειται για πυροτεχνικά φυσίγγια που μοιάζουν με φωτοβολίδες, τα λεγόμενα αντίμετρα).

Οσον αφορά το σημείο διεξαγωγής της άσκησης, οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του δυτικά της. Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ναυτικά μίλια και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

«Ως εκ τούτου», καταλήγει η ενημέρωση «οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.