ΥΠ.ΕΞ. ΗΠΑ.. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΛΕΊ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



ΥΠ.ΕΞ. ΗΠΑ.. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΕΓΚΑΛΕΊ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

Ο νέος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκε στην πρώτη του δήλωση  εγκαλει το κινεζικό καθεστώς και βαζει θεμα για τους εκει Τουρκους Ουιγούρους ταυτίζοντας με τις απόψεις του Ερντογαν  δείχνοντας τα αισθηματα του ....

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν άσκησε πίεση στον διευθυντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, τον Γιανγκ Τζιετσί, για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά για τα ζητήματα της μεταχείρισης της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ, του Θιβέτ και των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες» στη «Σιντζιάνγκ, το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ», ανέφερε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.