Στον Πειραιά η περίφημη ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοφ»

 

Ένα από τα καμάρια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη φρεγάτα κλάσεως Ναύαρχος Γκόρσκοφ, «Ναύαρχος Κασατόνοφ», κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.
Μαζί με τη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έφθασε στον Πειραιά και ομάδα πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας, σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr, ενώ η ρωσική πρεσβεία γνωστοποιεί ότι ολόκληρο το πλήρωμα εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V.

 

To δεύτερο πλοίο της κλάσεως
O «Ναύαρχος Κασατόνοφ» είναι το δεύτερο πλοίο της κλάσεως Ναύαρχος Γκόρσκοφ που ναυπηγήθηκε και εντάχθηκε στον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας στις 21 Ιουλίου του 2020. Η Ρωσία προβλέπεται ότι θα κατασκευάσει συνολικά δέκα πλοία της κλάσεως ως το 2027.
 
Τα σκάφη της κλάσεως αυτής έχουν μήκος 135 μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνων και κατατάσσονται στον τύπο φρεγατών κατευθυνόμενων βλημάτων. Διαθέτουν εξελιγμένα ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και θα μπορούν να εκτοξεύουν και τα υπερηχητικά βλήματα Zircon.

http://www.topontiki.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.