Ισραήλ: Το δεξιό Λικούντ του Νετανιάχου θα έχει για πρώτη φορά Αραβοϊσραηλινό μουσουλμάνο υποψήφιο βουλευτή

 


Το δεξιό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την πρώτη υποψηφιότητα Αραβοϊσραηλινού μουσουλμάνου για την θέση του βουλευτή στην Κνεσέτ, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στο αραβικό στοιχείο εντός του εβραϊκού κράτους, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του Μαρτίου.

Ο 49χρονος εκπαιδευτικός Nael Zoabi θα βρίσκεται στις λίστες του Λικούντ, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του κόμματος, και θα ηγηθεί των προσπαθειών του κόμματος να απευθυνθεί στη μειονότητα των Αράβων, οι οποίοι είναι πολίτες του Ισραήλ και εθνικά συγγενείς με τους Παλαιστίνιους.

Αντιμέτωπος με τις τέταρτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια, ο Νετανιάχου αναζητεί ψήφους και από την αραβοϊσραηλινή κοινότητα, προσπαθώντας να χτίσει σχέσεις μαζί της.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των Αράβων πολιτών του Ισραήλ φαίνεται, με βάση τις δημοσκοπήσεις να αμφισβητεί την ειλικρίνεια των "ανοιγμάτων" του συντηρητικού πολιτικού, επί τη βάσει παλαιότερων δηλώσεών του, όταν τους είχε χαρακτηρίσει "μη πραγματικούς Ισραηλινούς".


https://www.capital.gr/

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.