Ο Μάριο Ντράγκι νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Ντράγκι, έδωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, ώστε να δοθεί τέλος στο κυβερνητικό αδιέξοδο.

Ο Μάριο Ντράγκι έγινε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθώς πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πλέον, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της γείτονα χώρας, στο μέγαρο Κυρηνάλιο και αποδέχθηκε την εντολή του αρχηγού του ιταλικού κράτους.

Ο νέος πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ματαρέλα, δήλωσε στα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε την δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία», τόνισε.

«Χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του προέδρου της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Υπογράμμισε δε ότι οι προτεραιότητές του θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ. Εξήγησε, τέλος, ότι θα συναντήσει τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη στο έργο του και ότι στην συνέχεια θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο Ματαρέλα αν κατάφερε να συνθέσει κυβέρνηση.

Μέχρι αυτή την στιγμή, την προσπάθεια του Μάριο Ντράγκι στηρίζουν η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, το κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι και η κεντροδεξιά Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο ιδρυτής και «εγγυητής» του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο δήλωσε ωστόσο ότι η πολιτική του δύναμη, η μεγαλύτερη στο ιταλικό κοινοβούλιο, δεν θα προσφέρει την αρωγή του στην νέα αυτή προσπάθεια και ότι «μένει πιστή στον Τζουζέπε Κόντε».

Η εθνικιστική δεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση, ενώ τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» έκαναν γνωστό ότι δεν θα πάρουν μέρος στη νέα κυβέρνηση, αλλά θα υπερψηφίσουν μέτρα που μπορεί να είναι χρήσιμα στην χώρα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.ieidiseis.gr/

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.