Στο ΣτΕ η Εκκλησία της Ελλάδος: Ζητά να ακυρωθούν τα έκτακτα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό στους ναούς


Η Εκκλησία της Ελλάδος κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές.

 Η Εκκλησία της Ελλάδος, 81 Μητροπόλεις της χώρας και πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μέσω των συνηγόρων τους, θα αναπτύξουν αύριο, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη νομική επιχειρηματολογία τους κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαπτίσια, κ.λπ.) και κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, όπως επίσης θα συζητηθεί αίτηση δικηγόρου Θεσσαλονίκης κατά του lockdown.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα συνέλθει με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη θα συζητηθούν πέντε αιτήσεις ακύρωσης που αφορούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν από την αρχή του χρόνου σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες διασποράς του COVID-19, περιοριστικά μέτρα για την προστασία της υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια.

Υποστηρίζουν ότι όλες οι κ.υ.α. εκδόθηκαν κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του κράτους προς τους διοικούντες, αλλά εκδόθηκαν και καθ΄υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότησης.

Η εισηγήτρια κ. Μπραίμη, θα θέσει θέμα κατάργησης των δικών, λόγω λήξεως ισχύος των προσβαλλόμενων κ.υ.α.


https://www.thetoc.gr

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.