Διαδηλώσεις στη Δανία κατά των μέτρων και του πιστοποιητικού εμβολιασμού


Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Κοπεγχάγης για να διαδηλώσουν εναντίον των περιοριστικών μέτρων τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας λόγω του νέου κορωνοϊού αλλά ιδίως κατά του μελλοντικού πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα αποτελεί πρακτικά διαβατήριο.

Με επικεφαλής τους «Άνδρες στα Μαύρα της Δανίας», οργάνωση ενεργή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που οργανώνει συγκεντρώσεις εδώ και πάνω από έναν μήνα, οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού μπροστά στο κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην «ελευθερία της επιλογής» και να καταγγείλουν τον «καταναγκασμό» των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού που εφαρμόζονται στη Δανία.

Εν μέσω πολικού ψύχους η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και παιδιά, είχε ιδίως στόχο να καταγγελθεί το «κορωνοδιαβατήριο».

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Δανία σκοπεύει να δημιουργήσει ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, που θα επιτρέπει στους κατόχους του να ταξιδεύουν και, δυνητικά, να μπορούν να παρακολουθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ή ακόμη να πηγαίνουν σε εστιατόρια.

Για τους «Άνδρες στα Μαύρα» η δημιουργία αυτού του «διαβατηρίου» καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και άρα περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες. Στη Δανία, οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν το έχουν καταστήσει υποχρεωτικό.

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.