Ξεσπούν οι ανθοπώλες: «Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι το τελευταίο μας χαρτί - Μετά ολοκληρωτική καταστροφή»


Ξεσπούν οι ανθοπώλες όλης της χώρας στη σκέψη ότι θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου , ημέρα γιορτής των ερωτευμένων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος οι ανθοπώλες δεν αντέχουν άλλο, ενώ αν αποφασιστεί το κλείσιμο των καταστημάτων την πιο κερδοφόρα μέρα του χρόνου για τις επιχειρήσεις τους, τότε αυτό θα μοιάζει με “πιστόλι” στον κρόταφο.

«Για τα προϊόντα του Αγίου Βαλεντίνου εξαιτίας της μεγάλης τους ζήτησης παγκοσμίως, οι τιμές τους είναι διπλάσιες και τριπλάσιες και προπληρώνονται και στην Ολλανδία και στην Ελλάδα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση πως θα είμαστε κλειστά τα Σαββοτοκύριακα τα φορτηγά με τις παραγγελίες από την Ολλανδία ήταν ήδη σε ελληνικό έδαφος και πληρωμένα και αγορασμένα και φορτωμένα. Οι ανθοπώλες τα έχουν ήδη τα προϊόντα στα μαγαζιά τους. Από την άλλη, οι παραγωγοί πριν από 8 και 10 μήνες είχαν σπείρει, έχουν ποτίσει και καλλιεργήσει, με αποτέλεσμα να έφτασε η ώρα της συγκομιδής που ετοίμαζαν ειδικά γι αυτή την περίοδο. Τι θα γίνει με την συγκομιδή αυτή; Θα πάει πάλι στην χωματερή; Υπάρχουν τρομερά προβλήματα, η κατάσταση αυτή μοιάζει με πιστόλι στο κρόταφο για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Μάριο Βαλλιάνο η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται παραδοσιακά για τα ανθοπωλεία η πιο κερδοφόρα μέρα του χρόνου.

«Όταν ένα ανθοπωλείο κλείνει, σημαίνει πως ο,τι υπάρχει μέσα στο κατάστημα ο ιδιοκτήτης καλείται να το πετάξει εκείνη την στιγμή. Όταν μετά από κάποιο διάστημα αποφασιστεί να ανοίξει, τότε είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ξανά. Αυτό μέχρι σήμερα έχει γίνει στα ανθοπωλεία τρεις φορές τον Μάρτιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και περιμένουμε ένα μέρος της ζημιάς να το ρεφάρουμε με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Ας δώσουν μια άδεια να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας έξω από το μαγαζί με την μέθοδο του take away.

Αυτή η ζημιά δεν αντέχεται, γιατί ήδη υπάρχουν μαγαζιά που έχουν συσσωρευμένες τρομακτικές υποχρεώσεις, έχουν πληρώσει την ζημιά αυτή τρεις φορές, ενώ οι περισσότεροι έχουν πάρει το νέο εμπόρευμα με δανεικά. Με την γιορτή αυτή παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί. Αυτή είναι η σπουδαιότερη γιορτή για τα ανθοπωλεία. Έχουμε χάσει το 90% του τζίρου μας αν σκεφτεί κάποιος πως το Πάσχα που φτιάχνει ο κόσμος τα μπαλκόνια του ήμασταν κλειστά, γάμοι και βαπτίσεις δεν γίνονται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.