ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ''ΘΥΜΑΤΑ '' ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα από το 1990 έχουν αυξηθεί πολύ και όχι τυχαία φυσικά,  Οι ''στόχοι'' δικαιούνται αποζημίωση και διαγραφή χρεών!!!
Επίσης κλείνουν οι επιχειρήσεις ''στόχοι'' χωρίς  πολλά  πολλά,  αφού  είναι ''στόχοι''.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δώσει αγώνα για να αποζημιωθεί η οικογένεια του Θάνου Αξαρλιάν  για να υπάρχει δεδικασμένο και εφαρμογή του νόμου. Ένα χρόνο πριν είχε χάσει το σύζυγο της Παύλο Μπακογιάννη....
 Χθες είχαμε την επίθεση στα γραφεία της χρεωμένης εταιρείας που συμμετείχε η Μαρέβα η οποία πλέον έχει αποχωρήσει μεν αλλά η φίλη της συνέχιζε να τη λειτουργεί παρά τα χρέη που είχαν συσσωρευθεί. Από χθες δε θα χρωστάει πια και θα αποζημιωθεί κιόλας!!! Θαύμα, θαύμα!

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ''ΔΕΝ'' ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ....

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ...
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!!!

Απονομή σύνταξης, αποζημίωση μέχρι 200.000 ευρώ και παροχή βοήθειας προβλέπεται για τα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Χρήση αυτών των διατάξεων που προβλέπονται από τον νόμο 1897/1990 έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να αποζημιωθεί για τις δυο τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο το πολιτικό του γραφείο.
Με βάση τις διατάξεις του ίδιου νόμου, άλλωστε, επιδικάστηκε αποζημίωση στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του, αλλά και σε άλλα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, όπως για παράδειγμα αστυνομικών.
Ο νόμος περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας προβλέπει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο καταληκτικό κλιμάκιο ή τον καταληκτικό βαθμό του κλάδου όπου εργαζόταν το θύμα. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται έμμισθοι ή άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, πολιτικοί ή στρατιωτικοί, που καθίστανται πλήρως ανίκανοι για την εκτέλεση των καθηκόντων τους εξαιτίας ή εξ αφορμής τρομοκρατικής πράξης, που έγινε εις βάρος τους λόγω της ιδιότητάς τους.
Το ίδιο ισχύει αν η τρομοκρατική πράξη έγινε εις βάρος προσώπου, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς τους ως έμμισθου ή άμισθου δημόσιου λειτουργού ή υπαλλήλου πολιτικού ή στρατιωτικού ή λόγω της κατά τη διάρκεια της ιδιότητάς του αυτής άσκησης των καθηκόντων του. Ως λειτουργοί και υπάλληλοι θεωρούνται και οι υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων, καθώς και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα και των τραπεζών. Προκειμένου να λάβει σύνταξη, το θύμα τρομοκρατικής ενέργειας πρέπει να βεβαιώσει σε ειδική επιτροπή πλήρη ανικανότητα σε ποσοστό 67% και άνω.
Αν από τρομοκρατική πράξη επέλθει ο θάνατος προσώπου, τη σύνταξή του λαμβάνουν τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ τα παιδιά του έχουν επιπλέον δικαίωμα μετεγγραφής στο πανεπιστήμιο. Ο Κ. Σημίτης έκανε χρήση του άρθρου 6 του νόμου, στο οποίο προβλέπεται πως αν πολίτης υποστεί υλικές ζημιές εξαιτίας ή εξ αφορμής τρομοκρατικής πράξης, που έγινε εις βάρος του λόγω της ιδιότητάς του, έχει δικαίωμα ν' αποζημιωθεί από το Δημόσιο.

Το 2013  κατατεθηκε τροπολογία, μέσω της οποίας θα μπορούν να τυγχάνουν αποζημίωσης πολίτες για ζημίες που τυχόν γίνονται σε κινητή και ακίνητη περιουσία τους από τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργειες σε βάρος κρατικών λειτουργών, υπεύθυνοι για τις οποίες, ωστόσο, είναι πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου.

«Υπήρχε ένα κενό στη νομοθεσία μας, εν αντιθέσει με τις αποζημιώσεις που προβλέπονταν από τρομοκρατικές ενέργειες σε μη υπαίτια πρόσωπα, που είχαν υποστεί υλικές ζημίες σε κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Όμως δεν προβλεπόταν η περίπτωση αποζημίωσης όταν είχαμε εγκληματικές ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου», σημείωσε εισηγούμενος την ψήφιση της τροπολογίας ο κ. Χαρ. Αθανασίου. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε αίτημα βουλευτών για τη σχετική ρύθμιση, επικαλούμενος εκτός των άλλων και την περίπτωση της επίθεσης που δέχθηκε πρόσφατα εισαγγελική λειτουργός στη Λάρισα, «η οποία χειριζόταν υπόθεση του κοινού εγκλήματος και όχι τρομοκρατική».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αιτιολογική Εκθεση, «η προτεινόμενη ρύθμιση αποβλέπει στην καταβολή αποζημίωσης των πολιτών οι οποίοι υπέστησαν υλικές ζημίες από εγκληματικές ενέργειες που στρέφονται κατά κρατικών λειτουργών (όπως δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.), λόγω ενεργειών των τελευταίων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Με τη ρύθμιση προβλέπονται μεταξύ άλλων: 1) Η αποζημίωση θα χορηγείται από την οικεία Περιφέρεια. 2) Επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης σε μισθωτές ή σε όσους έχουν τη νομή των εν λόγω ακινήτων, μόνον εφόσον δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τους κυρίους των προαναφερθέντων ακινήτων. 3) Η μη αποκατάσταση των ζημιών συνεπάγεται την επιστροφή του ποσού της εισπραχθείσας αποζημίωσης, προσαυξημένο με τον νόμιμο τραπεζικό τόκο από την ημερομηνία είσπραξης. 4) Οι καταβαλλόμενες αποζημιώσεις δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε τέλος ή κράτηση.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.