Ο Λιγνάδης ''ομολογούσε'' και κανείς δεν ''άκουγε'';

Τα άρρωστα μυαλά στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά τους, διαστρέβλωσαν τις έννοιες των λέξεων.
Όσο περνούν τα χρόνια οι πραγματικές έννοιες χάνονται και επικρατούν οι αρρωστημένες. Ένα τέτοιο μυαλό είναι και του Δημήτρη Λιγνάδη που πίσω από τη διαστρέβλωση έκρυβε αλλά και ομολογούσε την ανωμαλία του ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα αρεστό!
Μόνο που δεν έλεγε όλη την αλήθεια, γιατί οι νόμοι την αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ αυστηροί για τους κάθε είδους ανώμαλους.

Στην αρχαία Ελλάδα στις περισσότερες πόλεις – κράτη υπήρχαν «κοινοί» νόμοι δια την τιμωρία της παιδεραστίας και ομοφυλοφιλίας με τις εξής επιπτώσεις: Δεν μπορούσε να γίνει ένας από τους 9 άρχοντες :

1) ιερέας

2) δικηγόρος δημοσίων δικών ή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω από τα όριά της, είτε με κλήρο είτε με εκλογή

3) να μυηθεί στα ιερά μυστήρια

4) να στέλνεται ως κήρυκας

5) να λέγει τη γνώμη του

6) να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές

7)  να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίες

8)  να περιφέρεται στην δημόσια αγορά εάν ήτο «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος. Η τιμωρία του ήτο η ποινή του θανάτου και

9) Ο ομοφυλόφιλος δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο
 Ogdoo.gr και την Έλενα Κρεββατά, το 2012, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είχε δηλώσει ότι άν ήταν να πάει κάπου με μια μηχανή του χρόνου, θα ήθελε να πάει στην Αρχαία Ελλάδα «γιατί εκεί οι άνθρωποι ήταν ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα», ενώ σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ποια από τις τρεις ιδιότητές του – ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος – θα επέλεγε αν ήταν υποχρεωμένος,, απάντησε δάσκαλος.

Τα λεγόμενα του, μετά τη σύλληψη του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αποκτούν άλλο νόημα. 


Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:

Ηθοποιός- Σκηνοθέτης- Καθηγητής Θεάτρου. Τελικά ποιος ρόλος σας πάει περισσότερο;

Κοίταξε να δεις, αν ήξερα ποιος μου πάει περισσότερο θα έκανα μόνο αυτό. Δεν θα υπήρχε λόγος να κάνω τα άλλα δύο. Ασφαλώς αν κανείς πιστεύει πως το κάνω για οικονομικούς λόγους θα έλεγα πως μπορεί να έχω κάνει πράγματα σε όλη μου την πορεία στο χώρο για την προβολή – ματαιοδοξία όχι όμως για οικονομικούς λόγους. Και τα τρία με πληρούν, με γεμίζουν το καθένα με τον τρόπο του. Τώρα αν ερχόταν κάποιος με το πιστόλι στον κρόταφο και μου έλεγε διάλεξε ένα απ τα τρία θα επέλεγα το τρίτο, δηλαδή δάσκαλος.

Αν υποθετικά πάντα, υπήρχε μία μηχανή του χρόνου σε ποια χρονική περίοδο θα θέλατε να σας πετάξει;

Στην Αρχαία Ελλάδα. Γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο οι άνθρωποι ήταν πολύ ανοιχτά πνεύματα, ήταν δεκτικοί και ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα, ήταν ένα το κεφάλι με το σώμα… όχι σαν τους σημερινούς ανθρώπους που είναι αριστεροί από το λαιμό και πάνω και καπιταλιστές από το λαιμό και κάτω και κουβαλούν όλα τα πρέπει και τα μη. Και αν νομίζεις πως επέλεξα την εποχή αυτή γιατί δεν πιστεύω στο Θεό θα σου πω πως πιστεύω στο Θεό.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.