ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικου Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/2), στις 05:04, με επίκεντρο 22 Χλμ. ΝΑ της Θήβας, 12 Βόρεια της Αθήνας, όπου είναι το γνωστό ρήγμα της Φυλής στην Πάρνηθα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13,9 χλμ.

Μιλώντας στην εκπομπή «από τις 6» ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Γ. Χουλιάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός εξηγώντας πως έγινε αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους και πως δεν υπάρχει ανησυχία καθώς η περιοχή δίνει σεισμούς. «Είναι στη φυσιολογική εξέλιξη που έχουν τα ρήγματα να δίνουν σε τακτά διαστήματα μικρά μεγέθη» είπε ο κ. Χουλιάρας.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.