Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου ΗπείρουΤο δικαστήριο της Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών. Είναι η πρώτη φορά που ένα αλβανικό δικαστήριο καταδικάζει έναν Έλληνα πολίτη για υποκίνηση μίσους και βίας για προσβολή εθνικών συμβόλων.

Η απόφαση βγήκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021, λίγες μέρες πριν την επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και σίγουρα πρόκειται για αντίποινα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση η ποινή αφορά την διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που πραγματοποίησε το Κίνημα της Αναγέννησης της Βορείου Ηπείρου στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Δρόπολης στην οποία συμμετείχαν πολλοί Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας για τον οποίο η Εισαγγελία Αργυροκάστρου είχε ξεκινήσει έρευνα κατόπιν εντολής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκείνη την περίοδο, όπου λίγους μήνες αργότερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 αλβανικές δυνάμεις της RENEA τον εκτέλεσαν.

Βέβαια η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα αφού στην συγκεκριμένη εκδήλωση τα μοναδικά σύμβολα που υπήρχαν είναι η Ελληνική σημαία και η σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 

Η Αλβανική κυβέρνηση καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με την έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα το οποίο καθυστερεί έχοντας υπερβεί τα συνταγματικά χρονικά περιθώρια.

Αντίδραση θα υπάρξει άραγε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την πρωτοφανή καταδίκη ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη από την Αλβανική δικαιοσύνη;

dropolinews.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.