Ετοιμάζονται για άνοδο-ρεκόρ στα κέρδη οι διαχειριστές κεφαλαίων της Τουρκίας



Οι Τούρκοι διαχειριστές κεφαλαίων ετοιμάζονται να δουν άνοδο-ρεκόρ στην κερδοφορία τους, καθώς τα assets που «εποπτεύει» η βιομηχανία τους αυξήθηκαν κατά 1/3.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη για το 2020 αυξήθηκαν κατά 92% κατά μέσο όρο στις 11 εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Τα κέρδη, τα οποία αφορούν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες και καλύπτουν το 58% των assets που διαχειρίζονται οι 43 εταιρείες της βιομηχανίας, υποδηλώνουν ότι το περασμένο έτος θα είναι πιθανώς το πιο κερδοφόρο για τον κλάδο από τουλάχιστον το 2014.

Ένας αριθμός εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της Tacirler Asset Management, αποδίδει τη μεγάλη άνοδο της κερδοφορίας στην ισχυρή απόδοση των εγχώριων μετοχών, οι οποίες έλαβαν εν μέρει ώθηση από την αύξηση της συμμετοχής των retail traders. Ο γενικός δείκτης της Τουρκίας, έκανε «άλμα» σχεδόν 30% το 2020, ξεπερνώντας το 16% που σημείωσαν οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, καθώς η λίρα εξασθένισε κατά 20% έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας πτώση για όγδοο διαδοχικό έτος.

Η Τουρκία έχει γνωρίσει άνοδο στις retail χρηματιστηριακές συναλλαγές εξαιτίας των lockdowns που σχετίζονται με τον κορονοϊο. Ο αριθμός των ενεργών επενδυτών αυξήθηκε κατά 18% στους 4,7 εκατομμύρια πέρυσι.


https://www.insider.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.