Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου



Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου, που είχε καταπέσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με εκπαιδευτικό αεροσκάφος. 

Oι διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν σήμερα το πρωί –γύρω στις 10:00- το σημείο όπου εντοπίστηκε το αεροσκάφος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epiruspost.

Η σορός του πιλότου εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες, ελικόπτερο του ελληνικού στρατού αναμένεται να συνδράμει ώστε να γίνει η ανάσυρση της σορού.
Οι Αρχές εκτιμούν –με βάση την πρώτη εικόνα που έχουν διαμορφώσει- ότι ο πιλότος «εγκλωβίστηκε» στην ομίχλη που κάλυπτε την περιοχή, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσκρούσει στις πλαγιές του Μιτσικελίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το οροπέδιο του Μιτσικελίου όπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο εκπαιδευόμενος πιλότος εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, σύμφωνα με το epirus-tv-news. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

To στίγμα του αεροσκάφους είχε χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.