Έπεσε 30% ο τζίρος στην αλυσίδα ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας


ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ''ΕΙΔΙΚΩΝ'' ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ.


Μείωση τζίρου 30%, πτώση των λιανικών πωλήσεων κατά 23% και ανακοπή του ανοδικού σερί τεσσάρων ετών στις εξαγωγές, που έκλεισαν το 2020 με αρνητικό πρόσημο 18,8%, είναι ορισμένες από τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στην βιομηχανία ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Οι κλάδοι ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας ήταν αυτοί που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά αυτούς που αφοορούν τον τουρισμό, τις μεταφορές, τις αθλητικές δραστηριότητες και την εστίαση, σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΠΕΕ, προσθέτοντας πως «μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στην εγχώρια αγορά».

Κατά τον ΣΕΠΕΕ, τα ανδρικά ενδύματα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες το 2020 και ακολούθησαν τα γυναικεία (κυρίως αμπιγέ - κλασικά) και τα παιδικά, με τις κατηγορίες των εσωρούχων- πιτζαμών και αθλητικών να καταγράφουν τις μικρότερες απώλειες.

Όσον αφορά τις εξαγωγές, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, η συνολική αξία της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας υποχώρησε πέρυσι σε 1,55 δισ. ευρώ, από 1,91 δισ. ευρώ το 2019. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές των ενδυμάτων υποχώρησαν σε 737 εκατ. ευρώ, από 918 εκατ. ευρώ το 2019 (19,7%), της κλωστοϋφαντουργίας σε 385 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 8,6% και οι εξαγωγές βαμβακιού διαμορφώθηκαν σε 429 εκατ. ευρώ, λιγότερες κατά 24,9%. Στην ένδυση, το 83% των εξαγωγών κατευθύνεται στις χώρες της ΕΕ, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 66%. Αντίθετα, οι εξαγωγές του βαμβακιού σε ποσοστό 90% γίνονται σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Μείωση καταγράφηκε και στις εισαγωγές της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας το 2020, με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 2,4 δισ. ευρώ, από 3 δισ. ευρώ το 2019 (19,7%) και τις εισαγωγές ενδυμάτων να σημειώνουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατά 22,8%.

sofokleousin.gr



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.