Πιθανόν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες από 1η Μαρτίου


Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων, ενώ στόχος της κυβέρνησης όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ''ανοιξουν'' κάποιες δραστηριότητες από 1η Μαρτίου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ και από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως καταστήματα και σχολεία από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως είπε, «μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων.»
Πάντως σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού και τα ταξίδια, εξήγησε ότι δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό. 
Αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες αλλά θα κινηθούμε κάπου ενδιάμεσα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ.» 

«Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι «είμαστε πιο αισιόδοξοι». 
Γεραπετρίτης: Στόχος το άνοιγμα δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου
Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι την 1η Μαρτίου εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα.

«Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» είπε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για τα σχολεία τόνισε ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.