Στη Βουλή η σύμβαση-νόμος για τα Rafale, αύριο η συζήτηση



Η προμήθεια των 18 Rafale από τη Γαλλία θα γίνει με …νομοσχέδιο, μια πρακτική που είχε ξεκινήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το θέμα των υποβρυχίων.

Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο.

Η σύμβαση προβλέπει την αγορά 6 καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale με τον  εξοπλισμό τους. Προβλέπει ακόμη την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών.


Σύμφωνα με όσα έχει πει η κυβέρνηση τα πρώτα αεροσκάφη θα παραληφθούν εντός του 2021. Οι παραλαβές θα ολοκληρωθούν το 2023. Με την ίδια σύμβαση προβλέπεται συμφωνία για τη συντήρηση όπλων των αεροσκαφών Mirage 2000-5 .

Πόσο θα κοστίσει η αγορά

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η συνολική δαπάνη για την αγορά των Γαλλικών αεροσκαφών ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 1,5 δισ. ευρώ το 2021, 472 εκατ. ευρώ το 2022, 408 εκατ. ευρώ το 2023, 67 εκατ. ευρώ το 2024 και 34 εκατ. ευρώ το 2025.

militaire.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.