«Σε αυταρχικό καθεστώς εξελίσσεται η διακυβέρνηση της Ελλάδας» προειδοποιεί το Politico


Πανευρωπαϊκή ανησυχία φαίνεται πως επικρατεί για τα αυταρχικά μέτρα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το Politico εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί έμμεσα ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, σε ένα άρθρο που θυμίζει αντίστοιχα άρθρα για χώρες όπως η Τουρκία και το Πακιστάν.

Βέβαια αυτό δεν προκαλεί εντύπωση καθώς στον δείκτη αυστηρότερων απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού της Οξφόρδης η Ελλάδα βρίσκεται τέταρτη από το τέλος, πίσω μόνο από το Λίβανο, Τη Μογγολία, την Ονδούρα και τη Βενεζουέλα και την ξεπερνούν χώρες όπως το Ιράν, η Τουρκία και η Κίνα.

Συγκεκριμένα το Politico αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, οι οποίες βέβαια έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για την καταστολή πολιτών που διαμαρτύρονται για τα εξοντωτικά μέτρα ή «τολμούν» να παρελάσουν ή να αγιάσουν τα ύδατα.

Χαρακτηριστικά το Politico αναφέρει πως  «Η πανδημία έδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας - επιφορτισμένες με την επιβολή των αυστηρών κανόνων κλειδώματος - μεγαλύτερες εξουσίες και στη συνέχεια ήρθε η απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να περιορίσει ή να απαγορεύσει εντελώς τις διαμαρτυρίες που θεωρούνται ότι απειλούν τη δημόσια ασφάλεια. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο διοργανωτής είναι επίσης υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία που προκλήθηκε από τους διαδηλωτές, επικρίθηκε έντονα από κόμματα της αντιπολίτευσης και ομάδες δικαιωμάτων. Όλες οι διαμαρτυρίες στη συνέχεια απαγορεύτηκαν όταν η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κλείδωμα στις αρχές Νοεμβρίου».

Το άρθρο κλείνει λέγοντας πως «η Υγεία προστατεύεται από τη Δημοκρατία, το ένα είναι προϋπόθεση για το άλλο».

pronews.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.