Έρευνα στη Νορβηγία για τους θανάτους σε γηροκομείο που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι δύο τρόφιμοι σε γηροκομείο πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, ενώ πραγματοποιείται σχετική έρευνα.
«Πρέπει να αξιολογήσουμε αν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή αν πρόκειται για σύμπτωση το γεγονός ότι συνέβη μετά τον εμβολιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ιατρικός διευθυντής Στάινερ Μάντσεν.

Πρόσθεσε ότι, εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση. Περίπου 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε γηροκομεία στη Νορβηγία.

Τόσο ο Οργανισμός όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διερευνούν τους θανάτους. 
Οι καταγεγραμμένες παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπιες και παροδικές, παρότι έχουν υπάρξει αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανθρώπους με σχετικό ιστορικό.

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου.

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.