Σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς με “click away” και “click in shop”

 


Στην επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων υπόσχεται στους επαγγελματίες του κλάδου η κυβέρνηση, με εφαρμογή δύο μοντέλων πωλήσεων που θα βασίζονται στο κλείσιμο ραντεβού.


Στη συνάντηση που είχε χθες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο πρόεδρος της τελευταίας Γ. Καρανίκας ανέλυσε τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις η παράταση του lockdown, καθώς μετά την απώλεια του εορταστικού τζίρου χάνονται και οι πωλήσεις των εκπτώσεων στις οποίες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάποιες ανάσες ρευστότητας. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε να επαναλειτουργήσουν άμεσα, τουλάχιστον με τη μέθοδο «click in shop». Υπενθύμισε δε ότι η υποδειγματική τήρηση των κανόνων ασφαλείας από εμπόρους και εργαζόμενους έχουν αναδείξει τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα σε χώρους μηδαμινής επιδημιολογικής επιβάρυνσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Με το click in shop ο πελάτης θα κλείνει ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετηθεί εντός του καταστήματος, ενώ παράλληλα αναμένεται να τεθεί σε εκ νέου λειτουργία η υπηρεσία click & collect (ή “click away” όπως προτιμά να την ονομάζει το υπουργείο Ανάπτυξης) όπου ο πελάτης παραγγέλνει μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά το προϊόν που τον ενδιαφέρει και μετά τη λήψη σχετικού μηνύματος επιβεβαίωσης από τον έμπορο μεταβαίνει για την παραλαβή του έξω από το κατάστημα.

«Η αποδοχή από το Υπουργείο Ανάπτυξης της πρότασης του εμπορικού κόσμου να λειτουργήσουν έστω με τη μέθοδο του clickinshop τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβή. Κάθε μέρα που περνά χάνεται πλέον για τις εμπορικές επιχειρήσεις και ο τζίρος των εκπτώσεων που για πολλές εξ αυτών είναι συνυφασμένος με την ίδια τους την επιβίωση. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την ηγεσία του Υπουργείου δείχνουν ότι υπάρχει η βούληση για άμεσες αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μια μορφή κανονικότητας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι έχουν αποδείξει ότι τηρούν με απόλυτη προσήλωση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν», ανέφερε ο Γ. Καρανίκας.

Τελικές αποφάσεις για το πώς ακριβώς θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, το οποίο -θεωρητικά- χθες 11 Ιανουαρίου μπήκε στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανολογείται ότι τα καταστήματα θα μπορέσουν να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά και τις επικαιροποιημένες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Πηγή: fpress.gr

https://www.logiastarata.gr

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.