Παιδιά Ρομά από όλη την ελληνική επικράτεια έψαλαν τα κάλαντα στον Βαρθολομαίο



Παιδιά Ρομά από όλη την ελληνική επικράτεια έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Πατριάρχη, ο οποίος τους έδωσε τις ευχές και τις ευλογίες του και τα προσκάλεσε, μετά την πανδημία, να επισκεφθούν, μαζί με τις οικογένειές τους, τη διοίκηση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και τα μέλη της, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.
«Χαίρομαι που η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχθή από την Συνομοσπονδία σας Έτος εκπαίδευσης των Ελλήνων Ρομά. Σας συγχαίρω, αγαπητοί φίλοι, για την δέσμευσή σας να αγωνισθήτε ώστε να καταστή δυνατή η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση. Η παιδεία είναι ύψιστο αγαθό, ανοίγει νέους ορίζοντες στον καθένα μας, μας βοηθεί να χαιρόμαστε υπέροχα μνημεία πολιτισμού, να ανακαλύψουμε τις ρίζες μας, να εκτιμήσουμε αυτό που είμαστε και να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος είναι ένας τεράστιος κήπος, όπου ανθίζουν αμέτρητα ποικιλόχρωμα και υπέροχα λουλούδια, που το καθένα στολίζει τον ανθότοπο αυτό με την ομορφιά του και τον κάνει παραδεισένιο με το άρωμά του. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά στην Ελλάδα, που έχει προγραμματισθή για τον ερχόμενο Απρίλιο, και εκφράζω ακόμη μία φορά την χαρά μου για την επικοινωνία μας και τα συγχαρητήριά μου προς τους υπευθύνους της ωραίας αυτής διαδικτυακής εκδήλωσης. Να έχετε όλα τα καλά του Θεού! Ευλογημένα Θεοφάνεια και Καλή χρονιά! Το νέον έτος να είναι καλλίτερο από το 2020, υγιεινό για όλους εσάς και τις οικογένειές σας, χωρίς τον εφιάλτη της πανδημίας, δημιουργικό και ευτυχισμένο. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε με πολλή προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, γιατί έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να επανέλθη η ομαλότητα στη ζωή μας».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.