''Δεν κάνουμε διερευνιτικές αλλά διαβουλεύσεις'' μας λέει ο Τσαβούσογλου



“Δεν κάνουμε διερευνητικές, αλλά διαβουλεύσεις”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η διαφορά δεν είναι ασήμαντη. Ο κ.Τσαβούσογλου θέλει να στείλει το μήνυμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ.Τσαβούσογλου στη προσπάθεια να εξασφαλίσει η Τουρκία “πιστοποιητικό καλής διαγωγής” έναντι των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, έκανε λόγο για πιθανές συναντήσεις του ίδιου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια ή ακόμη και για συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν. Γιο να γίνουν αυτές οι συναντήσεις βεβαίως, έθεσε έναν όρο: να σταματήσει η Ελλάδα τις προβοκάτσιες και τι προκλήσεις , όπως είπε! Ποιες προβοκάτσιες και ποιες προκλήσεις;


Αυτό θα ΄ναι το κλίμα μέχρι την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Μάρτιο και μέχρι η Άγκυρα να βρει τις ισορροπίες της με την Ουάσινγκτον. Όχι ότι έχει πολλού λόγους για να ανησυχεί. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις -που έχουν καταντήσει ανέκδοτο- δεν υπάρχουν καν στο τραπέζι. Στη δε Ουάσινγκτον είναι προφανές ότι το κυρίαρχο ζητούμενο είναι “να παραμείνει στη Δύση η Τουρκία”. Ωστόσο η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να μη διευκολύνει Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον που της ζητούν να “ρίξει τους τόνους”.

Στην Αθήνα συνεχίζεται η προσπάθεια αποδοχής διαλόγου με ατζέντα απροσδιόριστη και ανοιχτή. Το δίλημμα “συζητάμε ή πολεμάμε” ακούγεται όλο και συχνότερα, προκειμένου να καμφθούν όποιες αντιστάσεις υπάρχουν στην κοινή γνώμη για τις εξελίξεις. Είναι η συνέχεια στο ερώτημα “τι θέλετε πόλεμο”;


militaire.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.