ΜΕΓΑ ''ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ'' ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



Τέρμα η προσωρινή σύνταξη που ξέραμε, όλοι θα παίρνουν την εθνική βασική σύνταξη των 384€. 
Χθες ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο υπουργός εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ότι θα δίδεται προσωρινή σύνταξη 384€ σε όλους τους ασφαλισμένους άνω των 62 ετών, έως ότου βγει η κανονική τους. 
Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της εθνικής σύνταξης, η οποία προβλέπονταν στο πρώτο μνημόνιο του 2010. Για να θυμηθεί ο κόσμος, υπουργός εργασίας εκείνη την περίοδο που συντάχθηκε η αναθεώρηση του ασφαλιστικού ήταν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και υφυπουργός ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Το ποσό της βασικής σύνταξης που ορίσθηκε με εντολή της Τρόϊκα, ήταν 360 €, το οποίο θα αναπροσαρμόζονταν σύμφωνα με τα περιθώρια που άφηνε η οικονομία στο μέλλον. 
Σήμερα ο κ. Χατζηδάκης μιλάει για 384 €, για όλους τους ασφαλισμένους, μηδενός εξαιρουμένου, ενώ μέχρι χθες ίσχυε ότι με την αίτηση προσωρινής σύνταξης, έπαιρνε ο δικαιούχος στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, το 80% του συντάξιμου ποσού του και οι ελευθεροεπαγγελματίες το 70%. Δηλαδή σε μια σύνταξη των 800€,έπαιρναν προσωρινή από 560 – 640€, ανάλογα την περίπτωση. Σήμερα με τη ρύθμιση Χατζηδάκη θα παίρνουν όλοι 384 €, έως ότου βγει κάποτε η οριστική. 
Αυτό παρουσιάστηκε ως μέγα επίτευγμα του νέου υπουργού εργασίας. 
Σ’ αυτή την κυβέρνηση όσοι περνούν απ’ αυτό το πολύπαθο υπουργείο, βαδίζουν στ’ αχνάρια του Γιάννη Βρούτση, του Προκρούστη των συντάξεων.

Krikor Tsakitzian

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.