ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ;
ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. 
ΑΠΑΤΕΩΝΕΕΕΕΣ...
 ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ.

Τράπεζες"Κρατική" και επίσημα η Τρ. Πειραιώς - Οι στόχοι Paulson-Μυστακίδη.
Ειδικότερα, το ΤΧΣ/Δημόσιο αποκτά 394,4 εκατομμύρια νέες μετοχές της τράπεζας, που εκδίδονται με μετατροπή σε μετοχές των ομολογιών Cocos  (ονομαστικής αξίας 2,04 δισ. ευρώ) και των μη καταβληθέντων τόκων τους (326 εκατ. ευρώ). Η τυπική διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα με την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών και την ενημέρωση του ΧΑ.

 Η μετατροπή γίνεται βάσει των όρων έκδοσης στα 6 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής ήταν 1,30 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου και 1,24 ευρώ χθες. Ετσι, το ΤΧΣ/Δημόσιο που είχε δώσει στην τράπεζα 2,04 δισ. ευρώ έναντι ομολογιών Cocos παίρνει μετοχές τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας περίπου 490 εκατ. ευρώ, εγγράφοντας θεωρητικά ζημία 1,55 δισ. ευρώ.

Τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς και με ποιούς όρους θα ζητήσει να γίνει.

 Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση άλλων βασικών μετόχων  - όπως ο John Paulson  και o πρώην μεγαλομέτοχος της Glencor Τέλης Μυστακίδης, που βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται με την μετατροπή των Cocos και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να "ρεφάρουν" μέσω της ΑΜΚ.

Ομως αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν συμμετάσχει το ΤΧΣ/Δημόσιο, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους ιδιώτες μετόχους. Εκτιμάται ότι μετά την έκδοση νέων μετοχών από τη μετατροπή του Cocos,  το ποσοστό του Paulson μειώνεται κάτω του 6%, ενώ του Μυστακίδη περιορίζεται σε 2,6%.

Για να  αποκτήσουν λοιπόν ποσοστά που θα τους επιτρέψουν να  έχουν ουσιαστικό "λόγο" και ρόλο στην τράπεζα, χρειάζονται μία μεγάλη ΑΜΚ χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου, η οποία να γίνει σε αρκετά χαμηλή τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

sofokleousin.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.