«Πολεμικό κάλεσμα» Τζινπίνγκ στον στρατό της Κίνας: Να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή

 


Οι εντάσεις που είχε η Κίνα με τους γείτονές της, Ινδία και Ταϊβάν κλιμακώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον στρατό της χώρας του να ενισχύσει την εκπαίδευσή του το 2021 και να χρησιμοποιήσει προηγμένη τεχνολογία στις ασκήσεις του, έπειτα από τις τεταμένες σχέσεις με την Ινδία και την Ταϊβάν πέρυσι.


Μάλιστα, ο κ. Τζινπίνγκ που ηγείται της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, διέταξε τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να διατηρήσει την «ετοιμότητα μάχης σε ύψιστο βαθμό» και να είναι έτοιμος να «δράσει ανά πάσα στιγμή».

«Οι διοικητές και οι στρατιώτες ολόκληρου των ενόπλων δυνάμεών μας πρέπει να διαθέτουν μαχητικό πνεύμα χωρίς τον φόβο του θανάτου ή των κακουχιών» τόνισε ο Κινέζος ηγέτης, σημειώνοντας ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί η 100ή επέτειος από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

Παράλληλα, έδωσε εντολές στον στρατό του να ενισχύσει την εκπαίδευσή του και να «αυξήσει σημαντικά» τη χρήση της τεχνολογίας στις ασκήσεις, χαρακτηρίζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία ως «τον πυρήνα για την αποτελεσματικότητα μιας μάχης».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις της Κίνας με τους γείτονές της, Ταϊβάν και Ινδία, έχουν επιδεινωθεί ήδη από το 2020, ενώ κλιμάκωση παρατηρείται και στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις.

Πολιτικές διαμάχες Ουάσινγκτον - Πεκίνου

Από τότε που άρχισε η πανδημία της νόσου COVID-19, η κυβέρνηση Τραμπ δεσμεύθηκε να εμβαθύνει τους δεσμούς με την Ταϊβάν, θεωρώντας ότι είναι ανεξάρτητο έθνος, ενώ το Πεκίνο έχει επανειλημμένως ισχυριστεί πως το νησί είναι αδιαχώριστο τμήμα της επικράτειάς του.

Ακόμα, τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ ενέκριναν τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν αξίας περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι η συμφωνία πιθανότατα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Εν τω μεταξύ, οι δύο χώρες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τη ρητορική τους μετά τις νέες διαφορές τους, καθώς η Κίνα προσπαθεί να εφαρμόσει πλήρως τον Νόμο περί Εθνικής Ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, αποτρέποντας πιθανές διαμαρτυρίες, μιας και ορισμένοι από τους νομοθέτες παραιτήθηκαν και οι ΗΠΑ απείλησαν την ασιατική χώρα με πολιτικές και νομικές συνέπειες.


https://sputniknews.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.