Γιατί απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις;

Οι πολίτες δε μπορούμε να γνωρίζουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Μπορούμε όμως να τα ''δούμε'' αν παρατηρήσουμε τι κάνουν.
Γνώριζαν πως θα γίνουν επαφές με την Τουρκία και προετοίμασαν το έδαφος με πρόσχημα τον ιό. Χθες είχαν την πρώτη επαφή και σήμερα  έβγαλαν  απαγόρευση.  
Δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε  πως έγινε για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες για την προδοσία που ετοιμάζουν ακολουθώντας τις ''συμβουλές''  του  ΕΛΙΑΜΕΠ. 
Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο διοργανωτής της φιέστας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ο δούρειος ίππος της Τουρκίας. Μέσα από αυτό είναι όλοι οι σύμβουλοι της κυβέρνησης  και φυσικά αυτό ήταν παραγωγός και εμπνευστής του κατάπτυστου ντοκιμαντέρ (ο Θεός να το κάνει)1821 που προβλήθηκε  από το ''δικό'' τους  ΣΚΑΙ και είχαν ξεσηκωθεί μέχρι και οι πέτρες.


Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση και δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία και καταστήματα, σύμφωνα με διευκρινίσεις που δημοσιεύτηκαν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, που για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως σημειώνεται, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλέστηκε το MEGA, ξεκαθαρίζουν πως το συγκεκριμένο μέτρο αφορά αποκλειστικά στις συναθροίσεις και όχι στον συνωστισμό στα καταστήματα.

Μιλώντας στο ίδιο Μέσο, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν απαγορεύει προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, ενώ η απόφαση δεν έχει να κάνει ούτε με το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κατεύθυνση από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου ο Αρχηγός της Αστυνομίας προχώρησε στη σχετική απόφαση.

Τι δηλώνουν οι λοιμωξιολόγοι
Σχολιάζοντας το μέτρο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, είπε ότι «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», προειδοποιώντας πως μέσα σε μία τέτοια κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο του πανικού.

Η καθηγήτρια πρότεινε επέκταση του ωραρίου τα καταστημάτων και της διάρκειας των εκπτώσεων, ώστε να αποσυμφορηθεί λίγο η αγορά από τον κόσμο, εκτιμώντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

Το ίδιο ζήτημα σχολίασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως δεν ήταν πρόταση της επιτροπής αλλά σε κάθε περίπτωση είπε ότι είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.