Κινδύνεψαν χωριά στον Έβρο από την κακοκαιρία


Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει το νομό Έβρου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται κυρίως με ισχυρές ασταμάτητες βροχοπτώσεις να έχουν… κόψει στη μέση το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε πολλά σημεία, αλλά και να έχουν απειλήσει χωριά.
Στα Λουτρά από την ορμή των νερών που “φούσκωσαν” το ποτάμι του χωριού, έπεσε η σιδερένια, κρεμαστή γέφυρα που ένωνε το ένα σημείο με το άλλο μέσα στο χωριό και χρησιμοποιούνταν απ’ τους κατοίκους για να περνούν το ποτάμι. Η κεντρική γέφυρα επίσης υπερχείλισε από την ορμητική μανία των νερών και παραμένει κλειστή με σήμανση από τον δήμο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Στον Απαλό και στην περιοχή του αεροδρομίου, τα πράγματα είναι επίσης προβληματικά, αφού το νερό πλημμύρισε δρόμους και αυλές σπιτιών, ενώ οι μαθητές του σχολείου απομακρύνθηκαν πάνω σε σκαπτικό μηχάνημα. Οι κάτοικοι στα Λουτρά και τα άλλα χωριά της περιοχής, τον Μαίστρο, την Άνθεια, τον Απαλό, παραμένουν σε επιφυλακή, γιατί μπορεί τα νερά να υποχωρούν προσωρινά, αλλά φοβούνται τα χειρίτερα.
“Έσπασε” ανάχωμα στο “Τσάι” των Φερών

και αποκλείστηκε το χωριό Ιτέα

Στην περιοχή των Φερών “έσπασε” το ανάχωμα στον δρόμο προς την Ιτέα στην γνωστή περιοχή “Τσάι”, υπερχείλισε το ποτάμι και το χωριό αποκλείστηκε. Οι κάτοικοι της Ιτέας μάλιστα ζήτησαν ακόμα και την επέμβαση του στρατού από το στρατόπεδο της Καβησού, ώστε με μηχανήματα να δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα.

evros-news.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.