Άφαντος ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα εδώ και δύο μήνες -Μετά την αντιπαράθεσή του με την κινεζική κυβέρνηση

Άφαντος εδώ και δύο μήνες είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα.Συνιδρυτής του ομίλου ALIBABA

Ο συνιδρυτής της Alibaba, από το τιμόνι της οποίας είχε αποχωρήσει το 2019,  έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια περίοδο που είχε εξαπολύσει βέλη κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Κίνα. Οι φήμες για την τύχη του εντάθηκαν πρόσφατα, όταν ο 56χρονος Μα δεν εμφανίστηκε ως κριτής στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show, του “Africa’s Business Heroes”, που βραβεύει με 1,5 εκατ. δολάρια πολλά υποσχόμενους Αφρικανούς επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τους Financial Times ο Μα αντικαταστάθηκε από ένα άλλο στέλεχος της Alibaba στο τελευταίο επεισόδιο τον Νοέμβριο «λόγω φορτωμένου προγράμματος», όπως ανέφερε εκπρόσωπός του, ενώ η φωτογραφία του απομακρύνθηκε από την ιστοσελίδα του talent show.

Ο Μα, που έχει στείλει τον περασμένο Μάρτιο πολύτιμη βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, έκανε την τελευταία του ανάρτηση στο Twitter στις 10 Οκτωβρίου, όταν ενημέρωσε τους πάνω από 600.000 ακολούθους του για τη συνεργασία του με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τη σχέση τους με το Earthshot Prize που επιβραβεύει ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής για τη δράση τους.

Όλα αυτά την ώρα που οι κινεζικές Αρχές εντείνουν τους ελέγχους στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του Μα, περιλαμβανομένου του Ant Group, μετά από μια ομιλία του δισεκατομμυριούχου στις 24 Οκτωβρίου στη Σαγκάη, όπου κατηγόρησε το εποπτικό σύστημα της Κίνας ότι φρενάρει την καινοτομία αι συνέκρινε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα με μια «λέσχη γηρασμένων ανθρώπων». «Το σημερινό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι η κληρονομιά της Βιομηχανικής Εποχής. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα για την επόμενη γενιά και τους νέους. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το ισχύον σύστημα», είπε. Τον Δεκέμβριο οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της Κίνας ξεκίνησαν έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές εις βάρος της Alibaba, της «Amazon της Ασίας», όπως την αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Πεκίνο έχει εκπονήσει ένα σχέδιο «διόρθωσης» για τον όμιλο Ant Group. Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η κεντρική τράπεζα της χώρας, "κάλεσε τoν Ant Group για συνομιλίες στις 26 Δεκεμβρίου, ανακοινώνοντας ένα εκτεταμένο σχέδιο για την εταιρεία «προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητές του».

   

https://www.iefimerida.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.