Μετατρέπουν τα νοσοκομεία Παίδων σε κέντρα εμβολιασμού ενηλίκων

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση να υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά σε ότι αφορά υγειονομικούς και ηλικιωμένους, εντούτοις εντελώς διαφορετικά πράγματα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ.

Εν αναμονή της έναρξης των εμβολιασμών για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, οι υγειονομικοί -σε συνέχεια των χτεσινών τους καταγγελιών για τα προβλήματα που δημιουργούνται πριν από όλα με τη μετατροπή ουσιαστικά των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα και του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού σε αυτά- αναφέρονται σε νέα προβλήματα που εμφανίζονται.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, υπήρξε σήμερα -δηλαδή τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη των εμβολιασμών για τους άνω των 85 ετών- πληθώρα καταγγελιών από υγειονομικούς σε νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ότι κλείνονται ραντεβού σε ηλικιωμένους να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία όπου ακόμα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί σε αυτά δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν έχει γίνει καμία απολύτως σχετική προετοιμασία.

Σε συνέχεια των όσων γνωστοποίησε χτες η ΟΕΝΓΕ για απειλή απόλυσης σε ορθοπεδικό που εξέφρασε επιφυλάξεις να αναλάβει υπεύθυνος εμβολιαστικού κέντρου, σήμερα ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάνος Παπανικολάου σχολίασε δηκτικά το γεγονός ότι μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα γερόντων και γιαγιάδων παιδιατρικά νοσοκομεία.

«Παιδίατροι θα εμβολιάζουν υπερήλικες»


«Έκπληκτοι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έμαθαν πριν λίγο πως τις προσεχείς μέρες στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο… υπερηλίκων που θα τους εμβολιάζουν… οι παιδίατροι του νοσοκομείου. Ό,τι να ναι, κυριολεκτικά» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας επίσης:


«Και στο Παίδων Πεντέλης έμαθαν οι γιατροί τελείως τυχαία σήμερα από ανθρώπους που τους κλείστηκε ραντεβού πως στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων. Μέχρι τότε δεν είχαν καν ενημερωθεί. Ξανά: ό,τι να ναι, κυριολεκτικά».
Μάλιστα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ραντεβού που κλείνουν οι πολίτες που έχουν σειρά για εμβολιασμό είναι στον αέρα καθώς την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένοι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου κλείστηκαν ραντεβού ανά δεκαπέντε λεπτά σε υπέργηρους πολίτες να εμβολιαστούν ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού για την πρώτη δόση σε υγειονομικό προσωπικό.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού από το τέλος της άλλης εβδομάδας για τη δεύτερη δόση του εμβολίου του υγειονομικού προσωπικού, προσθέτοντας ότι ως εκ τούτω τα μισά ραντεβού θα ακυρωθούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να βρεθεί λύση «πριν φθάσουμε στο μπάχαλο της Δευτέρας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Με πληροφορίες από tanea.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.