Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ΗΠΑ: Έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ενδεχόμενη απόπειρα αλλαγής του εκλογικού αποτελέσματος


Το Γραφείο Επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (25/01), πως θα αρχίσει έρευνα για να προσδιοριστεί εάν κάποιος από τους υπαλλήλους του προσπάθησε να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Ο Μάικλ Χόροβιτς, ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αποκάλυψε τη Δευτέρα (25/01) ότι θα αρχίσει έρευνα για να προσδιοριστεί εάν κάποιος από τους υπαλλήλους του προσπάθησε να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.


Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:

«Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αρχίζει μια έρευνα για το εάν οποιοσδήποτε πρώην ή τρέχων αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχε σε ακατάλληλη προσπάθεια και αν επεδίωξε να αλλάξει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση τονίζεται πως ενώ το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει καταγγελίες εναντίον πρώην και νυν υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η «δικαιοδοσία του δεν επεκτείνεται σε ισχυρισμούς εναντίον άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου έρχεται λίγες ημέρες ύστερα από σχετικό δημοσίευμα των «New York Times», την Παρασκευή (22/01), ότι ο Κλαρκ, ο οποίος διετέλεσε πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας, είχε συζητήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ που περιελάμβαναν τον εκτελούντα χρέη Γενικού Εισαγγελέα, Τζέφρι Ρόζεν, ώστε να αμφισβητηθούν οι εκλογές και να διαδοθούν ισχυρισμοί πως έγιναν απάτες.

Στην πραγματικότητα, μήνες πριν από την έναρξη των εκλογών στις ΗΠΑ, η πλευρά του Τραμπ εξέφρασε ισχυρισμούς ότι η εκλογική απάτη θα ήταν ανεξέλεγκτη, καθώς πολλοί Αμερικανοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Πάντως, στο δημοσίευμα των «New York Times» σημειώνεται ότι αφού ο Ρόζεν είχε απορρίψει τις εκκλήσεις του Τραμπ να ασκήσει πίεση στην Πολιτεία της Τζόρτζια για τον αριθμό των εκλεκτόρων, ο τέως Πρόεδρος ήθελε να τον απολύσει και να τον αντικαταστήσει με τον Κλαρκ.

Από την πλευρά του, ο Κλαρκ είπε στους «New York Times» ότι οι αναφερόμενοι λογαριασμοί, οι οποίοι βασίζονταν σε συνεντεύξεις με τέσσερις άγνωστους πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, «περιείχαν ανακρίβειες».

Μάλιστα, ο αξιωματούχος «αρνήθηκε κατηγορηματικά» πως συμμετείχε στην προσπάθεια εκδίωξης του Ρόζεν ή να προώθησης ψευδών ισχυρισμών σχετικά με τις εκλογές.


https://sputniknews.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.