Αμβρόσιος: ''Καταθέτω τα όπλα και αποσύρομαι στην έρημο της σιωπής ''


Μέσα από μια ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο (mkka.blogspot.com)  ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβρόσιος προχώρησε για πολλούς σε μια απρόσμενη κίνηση δηλώνοντας την “αποσύρση” του από το “πεδίον της μάχης” εκφράζοντας έτσι την βαθιά του απογοήτευση του για τον αποχριστιανισμό της Ελλάδος, όπως υπογραμμίζει.
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος:

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές,

Με την Χάριν του Κυρίου μας από του Ιανουαρίου του έτους 2008 άρχισα τον αγώνα μου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μέσα από τις γραμμές αυτού του Blog, το οποίον καθιερώθηκε ως μία προσωπική μου αγωνιστική έπαλξη! Χαρακτηριστική είναι μία από τις πρώτες αναρτήσεις μου (9.12.2008) με τίτλο: «Ελλάδα μου, ακριβή μου Πατρίδα, πως σε καταντήσαμε;»

Έκτοτε με την ευλογία του Κυρίου μας συνεχώς κάθε εβδομάδα είχα και μια ανάρτηση, μέσα από τις γραμμές της οποίας εξέφραζα την αγωνία μου της ψυχής μου για την καταστροφική πορεία της Χώρας μας.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, το οποίον ανακύπτει, είναι:

ΤΕΛΙΚΑ, κατόρθωσα κάτι προς το καλόν και της Μητρός Εκκλησίας και της φιλτάτης μας Πατρίδος;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! Και τούτο, διότι κάθε μέρα η πορεία προς την καταστροφή της Ελλάδος, της κοιτίδος της Ορθοδοξίας και της Χώρας των Ορθοδόξων Χριστιανών, δυστυχώς επιταχύνεται!

Η Ελλάδα μας ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΤΑΙ! Όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από την αγκαλιά του Χριστού μας!

Κάποτε

• Υπήρχεν ο εκκλησιασμός των μαθητών!

• Επιτρεπόταν η παρουσία του Επισκόπου στο Σχολείο και η επικοινωνία του με τους μαθητές!

• Το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν η διδαχή του Ευαγγελίου στη μαθητιώσα νεολαία!

• Τα Κατηχητικά Σχολεία άνθιζαν!

• Η παρουσία της Εκκλησίας ήταν έντονη μέσα στην Κοινωνία!

• Ο σεβασμός προς το ράσο ήταν απεριόριστος!

Τώρα

• το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε μάθημα Θρησκειολογίας!

• Καταργήθηκε η πρωϊνή προσευχή από τά Σχολεία!

• Εισάγεται η σεξουαλική διαφώτιση ακόμη και στο Δημοτικό!

• Νομιμοποιήθηκε η σεξουαλική επαφή των Gays!

• Οι Μαθητές οδηγούνται ως προσκυνητές στο Τζαμί των Μουσουλμάνων!

• Οι Ναοί έκλεισαν!

• Ως Χριστιανοί απομακρυνθήκαμε από τον Οίκο του Θεού!

• Γιορτάσαμε και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020 κλεισμένοι στο σπίτι μας!

• Οι Μητροπολίτες-Ηγέτες και Πνευματικοί Πατέρες του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στην πλειονότητά τους επρόδωσαν την αποστολήν των!

• Πολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς, έμαθαν να αποδιώκουν τους πιστούς από τον Ναό, εάν δεν φορούν την καταραμένη μάσκα μέσα στο Σπίτι του Θεού! Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με κάποιο Κληρικό στην περιοχή της Καλαμάτας!

• Κάποιος Αρχιεπίσκοπος στο Εξωτερικό αντικατέστησε την αγία Λαβίδα με το «κουταλάκι»!

• Σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε, και μάλιστα εκ των πρώτων, να δεχθεί το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού!

• Ένα σύννεφο, λοιπόν, σκεπάζει την Χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την Πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας!

Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατική μας καρδιά!

Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Κτυπάμε «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!!

Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος!

Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό.

Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!

Σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας!

Στην παρούσα και τελευταία ανάρτησή μας σας παρουσιάζουμε τα εξής αποδεικτικά στοιχεία!

1ον. Την από 9.12.2008 ανάρτησή μας μέ τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;»

2ον. Την από 6ης Ιουλίου 2020 υπόμνηση προς την Ιερά Σύνοδο να μας απαντήσει πρός το από ………… 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφο.

3ον. Το Απόσπασμα Πρακτικών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 27ης Ιουνίου 2019 εις απάντησιν του υπ’ αριθμ. 547/05.06.2019 ημετέρου εγγράφου, όπου η Ιερά Σύνοδος μας απαντά με τα εξής πειφρονητικά λόγια: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώσιν», δηλ. επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων» μίαν πολυσέλιδον αναφοράν μας, με την οποίαν εκφράζαμε την αγωνίαν της ψυχής μας! Ναί, την επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων»!!! Αυτή καί μόνον η ενέργεια της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΝ ΠΛΗΡΩΣ! Και διά τον λόγον αυτόν:

α) Αρχικώς μεν επετάχυνα την παραίτησίν μου από την ενεργόν εκκλησιαστικήν διακονίαν μου και την 17ην.08.2019 υπέβαλα την παραίτησίν μου,

β) Μετά ταύτα δε απεφάσισα και την διακοπή των ανάρτησεών μου εις το παρόν Blog, καθ’ όσον έχω πεισθεί πλέον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΑΝ, καθώς ο Χριστός διώκεται καί οι Ναοί κλείνουν, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου!

Πολύν πόνον προκάλεσε στην ψυχή μου η προτροπή του Κληρικού της Καλαμάτας προς το εκκλησίασμα εν ώρα λειτουργίας κατά την ημέραν των Χριστουγέννων στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας: «’Οσοι δεν φοράτε μάσκα να βγήτε έξω, να φύγετε από την Εκκλησίαν….. Αντιρρησίες να είσθε στο σπίτι σας!…..Ή φορέστε μάσκα ή να βγήτε έξω. Ακούσατε;»

Ακούοντας τα λόγια αυτά θυμήθηκα κάτι που είχεν είπει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης: «Τώρα ο Διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι Επίσκοποι»!!!!

4ον. Την υπ΄αριθμόν Πρωτ. 547 από της 5ης Ιουνίου 2019 αναφοράν μας προς την Ιεράν Σύνοδον διά της οποίας εξεφράζαμε την ανησυχίαν μας επί διαφόρων τρεχούσης φύσεως ζητημάτων, κυρίως δε για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικος, υπογραμμίζαμε δε και «την άκραν του τάφου σιωπήν», την οποίαν ακολουθεί και εφαρμόζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος!

5ον. Την από της 22ας Οκτωβρίου 2020 αναφοράν μας πρός την Ιεράν Σύνοδον καί πρός ένα έκαστον των Συνοδικών Αρχιερέων έγγραφον αναφοράν μας διά της οποίας εξεφράζαμε την διαμαρτυρίαν μας δια το περιεχόμενον της υπ΄αριθμ. 3027/14.10.2020 Συνοδικής Εγκυκλίου, διά της οποίας επικυρώθηκαν τα γνωστά αντιχριστιανικά μέτρα της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη διά το κλείσιμον των Ναών, την απαγόρευση της κωδωνοκρουσίας, τον περιορισμό των εκκλησιαζομένων στον αριθμό των εννέα (9) μόνον πιστών κλπ. Και η διαμαρτυρία μας έπεσε στο κενό!!!

6ον. Την από της 19ης Οκτωβρίου 2020 ανάρτησή μας στο παρόν Blog με τίτλον «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!» Εκεί μεταξύ των άλλων εγράφαμε και τα εξής: «Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες! Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧHΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι…., οι…,οι….και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Έπειτα από όλον αυτόν τον αγώνα, ο οποίος, δυστυχώς, δεν ευρήκε ανταπόκριση από την Εκκλησιαστική Διοίκηση, τι απομένει πλέον διά τον υποσημειούμενον;

• Ή η απόγνωσις και η απογοήτευσις!

• Ή η καταφυγή εις τον Πανοικτίρμονα Θεόν, ώστε με την αδιάλειπτη προσευχή, την ικεσία και τις Παρακλήσεις και προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και προς τους Αγίους της Πίστεώς μας, επί πλέον δε και με τους ποταμούς των δακρύων και τις ολονύκτιες προσευχές μας ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ώστε ΕΚΕΙΝΟΣ να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση του Κράτους του Διαβόλου και να μας επαναφέρει στην Πατρική Του αγκάλη!

Να κρατηθεί η Ελλάδα ως κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Οι Έλληνες να παραμείνουν Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Και η Ελλάδα να συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος ως την «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι», όπως ορίζει το άρθρον 3 του ισχύοντος Συντάγματος!

*******

Αδελφοί μου και Αδελφές μου,

Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά καί περιπόθητα,

Αρνούμαι να συγκαταριθμηθώ ως Προδότης και της αμωμήτου Πίστεώς μας και της ενδόξου Πατρίδος μας, γι αυτό και από αύριον, 1ην του Νέου Έτους 2021, καταθέτω τα όπλα της δημοσιογραφίας, αποσύρομαι από το πεδίον της μάχης και καταφεύγω εις την έρημον της σιωπής, της περισυλλογής και της μετά δακρύων προσευχής. Συγχωρήσατε μου την απόσυρσιν! Εύχεσθε και υπέρ εμού, Αμβροσίου του αναξίου Αρχιερέως και αμαρτωλού. Σας εύχομαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ!

+ Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

ΑΙΓΙΟΝ, 31η Δεκεμβρίου 2020



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.