«Ναι» στην πρόταση για άρση της πατέντας στα εμβόλια απο το Συμβούλιο της Ευρώπηςκαι ηχηρο οχι για το πιστοποιητικο εμβολιασμου

Η AstraZeneca θα προμηθεύσει την Ευρώπη με 400 εκατ. εμβόλια κατά του  κορωνοϊού | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τι να πεις για τα κουλα που ειχαν ακουστει στην βουλη μας σε ερωτιση αντιπολιτευσης και απαντηθηκε ,,εμεισς δεν ειμαστε Βενεζουελα και δεν θα κρατικοποιησουμε την ζενεγκα ,,,,μονο να προπληρωνουμε χωρις να δουμε αν υπαρχει εργοστασιο και εργατες στην εταιρεια που δηθεν καναμε την ισχυροτερη στο κοσμο με τα λεφτα μας ,,και το αλλο για πιστοποιητικο εμβολιασμου ,,,σε ενα μεταβαλλομενο ιο ,,,,καποις πρεπει να τους πει ολων εκει τι κανουν και τι λενε τελικα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, παρουσία του Γ. Διευθυντή του WHO,υιοθέτησε τη λογική Αλ. Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων. Από την άλλη αρνητική ήταν η θέση του για τη  χρήση του «πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία του Γ. Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(WHO) Dr Tedros AdhanomGhebreyesus, υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα (115 υπέρ, 2 κατά)  σχέδιο απόφασης για τον εμβολιασμό κατά του ιού Covid-19 με τίτλο: «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα».

Υιοθέτησε επίσης με μεγάλη πλειοψηφία(72 υπέρ-16 κατά) τροπολογία της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία ζητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης να υιοθετήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 ως δημόσιο αγαθό.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας από τις πατέντες των εμβολίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες και όλους τους πολίτες.»

Η Συνέλευση αποδέχθηκε με επίσης  μεγάλη πλειοψηφία (99-10) την πρόταση Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων (ALDE) να απορριφθεί κάθε ιδέαγια μη αποκλειστικά ιατρική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης.
Υπέρ της φύσης του εμβολίου ως παγκόσμιου δημόσιου αγαθού και κατά της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, κατά την πρόταση Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αποφάσεις αυτές και να προσαρμόσει ανάλογα την πολιτική της.
Από Militaire News

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.