Πρόσκληση Τσαβούσογλου για διερευνητικές


«Απευθύνω τώρα την πρόσκληση για να αρχίσουν εντός του Γενάρη οι διερευνητικές. Άρχισαν επί Ισμαήλ Τζεμ και Γιώργο Παπανδρέου έως το 2016. Διακόπηκαν διότι δεν ήθελε να συνεχιστούν ο Τσίπρας. Το σκάφος μας Orus Reis για 6 μήνες θα βρίσκεται στην περιοχή που ξέρετε. Πια δεν υφίσταται ζήτημα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Δένδια στα Τίρανα». (Πρόκειται για πρόταση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα).

Με αυτά τα λόγια ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου ανακοίνωσε επίσημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την πρόσκληση της Άγκυρας προς την Αθήνα για την επανεκκίνση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που είχε διακοπεί το 2016.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν αναφέρθηκε σε άλλες λεπτομέρειες επί της ατζέντας των επαφών. Δεν ξεκαθαρίστηκε δηλαδή εάν ή όχι η Τουρκία προσκαλεί την Ελλάδα στις διερευνητικές με διευρυμένη ατζέντα ή με περιορισμένη θεματολογία που αφορά τον προσδιορισμό της υφαλοκρυπίδας μεταξύ των δυο χωρών όπως υποστηριζει και επιμένει η Αθήνα.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.